Als ik later groot ben!

Hoeveel kinderen roepen niet: Als ik later groot ben dan word ik politieagent of vuilnisman, voetballer of zangeres.
Ik riep het ook. Als ik later groot ben dan ga ik met kinderen werken, zei ik tegen mijn moeder na de 1e dag op de kleuterschool. Wat leek me dat interessant en leuk. Al die tafeltjes en de speelhoeken, het knutselmateriaal en vooral de structuur. Dat was echt iets voor mij, vond ik als 4 jarige.
Verhalen vertellen en zingen met de kinderen, orde houden en buiten spelen, ik voelde me als een vis in het water. Ik heet dan ook Baars van mijn meisjesnaam.

Al heel jong heeft God een verlangen in mijn hart gelegd om met kinderen te werken en leiding te geven.  Als meisje van 11 jaar ging ik iedere week naar een kinderclub in de wijk waar op een prachtige manier uit de bijbel werd verteld. Het evangelie ging meer en meer voor mij leven en ik wilde zo graag Jezus volgen. Ik nam mijn gitaar mee en begeleidde de liedjes die we zongen. O wat voelde ik me belangrijk en geliefd. Daar zat ik dan als 11-jarig meisje op de eerste rij hard mee te zingen en gitaar te spelen.
Als iemand veel invloed heeft gehad in mijn leven dan zijn het de kinderwerkers die de kinderclub leidden. Zij waren geïnteresseerd in mij en stonden voor me klaar, zij bereidden zich voor om verhalen te vertellen en cake te bakken. Zij investeerden in hun vrije tijd in mijn leven!

Al snel zag ik de nood om mij heen om kinderen over Jezus te vertellen. Wat ik had ontvangen, moest iedereen ontvangen. In onze straat woonden veel kinderen en wij hadden een grote garage dus heb ik allemaal kinderen opgetrommeld en uitgenodigd bij ons in de garage, tussen de kasten met gereedschap, de maaimachine en alle verfspullen. En daar hield ik dan kinderclub met  allerlei kinderen uit de buurt. Geleid door een kind gegrepen door de liefde van Jezus!

Veel materialen had ik niet, wel mijn gitaar en wat liedjes die ik kende van de kinderclub. Een kinderbijbel met mooie platen, spelletjes om te doen en natuurlijk snoep en chips. Meer had ik ook niet nodig. Zo eenvoudig kan het zijn. Als een kind al een eenvoudige club kan leiden, des te meer kunnen wij als volwassenen van grote betekenis zijn voor kinderen. Soms gewoon een kwestie van je huis open stellen of een knutselmiddag organiseren of cupcakes maken met de kinderen, en vertellen van de liefde van Jezus.
Of gezellig liedjes zingen met je gitaar of de piano. Kinderen houden van gezelligheid en van relatie, ze zoeken naar voorbeelden en verlangen naar aandacht.

En dan heel wat jaartjes later woon ik in Holsbeek, België en leiden we een kleine gemeente in een zaaltje naast ons huis met 40 volwassenen en 5 kinderen. Wat doe je dan? Precies, mijn handen begonnen te jeuken, mijn hart werd onrustig want er was niets voor de kinderen! Ik startte een kinderclub in onze woonkamer! Hoe leuk is dat. Gezellig bij je thuis, alle kids warme chocomel met slagroom, met elkaar het verhaal uitbeelden en zo Jezus laten zien.

En weet je, iedereen heeft met kinderen te maken, waar je ook woont. Of je een gezin hebt of niet, of je getrouwd bent of niet, of je oud bent of jong, of je studeert of werkt. Iedereen heeft met kinderen te maken. En het evangelie is voor ons allemaal dus zeker voor de kinderen. In de kindertijd worden de fundamenten gelegd voor een leven met God.
In Spreuken 22:6 staat: Leer een kind van jongs af aan de juiste weg en hij zal er niet van afwijken wanneer hij oud is geworden.

Doe je mee om de kinderen te vertellen over de liefde van God? Kinderen zijn zo leuk, zo ontvankelijk en enthousiast. Zoek ze op en vraag ze eens ‘als jij later groot bent wat wil je dan worden?

Dit is wat mij passie voor kinderen heeft gebracht, passie voor goed kinderwerk. En daarom starten we in september met een prachtige nieuwe Kinderwerk opleiding. Misschien wel iets voor jou! Hier lees je er meer over.

Over Karin Koornstra

Getrouwd met Martin en moeder van 2 geweldige dochters Ingeborg en Lieselot. Leerkracht, coach, leider en dirigent.Gepassioneerd voor goed kinderwerk in elke kerk!

2 reacties

 1. Karin,
  Zo ‘jij’, dit stukje! Enthousiast over kinderen. Altijd op zoek naar manieren om kinderen bij Jezus te brengen.En altijd anderen hierin meenemen, enthousiast maken om samen te bouwen aan goed kinderwerk.
  Mooi dat er een Kinderwerk opleiding start. Zegen!

 2. Dag lieve Karin, bemoedigend om iets van je levensverhaal te horen op deze zaterdagvoormiddag.
  Ja, we leerden elkaar kennen in Meise, in Petten. Je kwam terug van Suriname. En ik heb iets van Gods vuur mogen ontvangen ook al was ik nog jong in de Here. Het was mooi om te zien hoe de Here jullie aan elkaar gaf en de verliefdheid. Als ik terugkijk dan zie ik Gods hand die mij heeft geleid en opgeleid om nu eveneens in Zijn dienst te staan. We hebben nu zelf 5 kinderen tussen 14 en 6. We zijn een gezin en een familie. Gods rijke zegen in uw gezin en in Gods grote familie. Blessings !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven