Jeugdwerkopleiding: Maak het verschil!

Afgelopen schooljaar is er een nieuwe opleiding binnen Royal Mission gestart: de jeugdwerkopleiding. De jeugdwerkopleiding is een opleiding waarin (kandidaat) jeugdwerkers één jaar lang onderwijs krijgen over verdieping en groei in het jeugdwerk. Het jaar is onderverdeeld in tien weekenden. Deze tien weekenden zijn weer onderverdeeld in drie verschillende blokken, met als thema: ‘ik’, ‘jij ’en ‘wij’.
Wij zijn er van overtuigd dat een gepassioneerde jeugdwerker het verschil kan maken als het gaat om het bereiken van tieners en jongeren(12-25 jaar) met het evangelie. Daarom doen wij er alles aan binnen de opleiding om de passie voor jongeren en jeugdwerk te doen groeien. Naast het toegespitst zijn hoe jeugdwerk in elkaar zit, is er ook ruimte voor persoonlijke groei in het geloof.
De aftrap van de jeugdwerkopleiding was op 12 september. Ondertussen is het tweede weekend ook alweer geweest. Met 14 studenten, van verschillende leeftijden en met verschillende kerkelijke achtergronden is het een gezellige groep. De weekenden beginnen op vrijdagavond met een warme maaltijd en worden op zaterdagmiddag afgesloten. Op de vrijdagavond staat de praktijk centraal. In het eerste weekend was het voornamelijk elkaar leren kenen. Aan de hand van een hilarisch spel werden de namen er in geprent. Een reactie van één van de studenten: ’Ik onthoud heel slecht de namen van mensen, maar nu ken ik ze bijna allemaal in één avond!’. Verder worden de vrijdagavonden ingevuld door een jeugdwerker. Nadat de jeugdwerker had verteld hoe hij de tieners en jongeren in zijn gemeente probeert te bereiken, is er ruimte om gezellig bij het kampvuur met elkaar te praten.
De zaterdag staat in het teken van onderwijs. Het eerste weekend ging het over discipelschap. Martin Dol zette de studenten aan het nadenken over wat discipelschap inhoudt. Het tweede weekend was Gerlof Wiersma de docent en stond de kerk centraal. De kerk als de gemeente van Jezus Christus en wat voor plek neemt het jeugdwerk in binnen de gemeente. Naast het luisteren naar de docent, zijn er individuele- of groepsopdrachten in leerteams. Deze leerteams trekken elk weekend met elkaar op om samen te leren, van elkaar en met elkaar. Tussen de weekenden in is er een maandopdracht die per individu wordt uitgevoerd en in de leerteams wordt besproken. Verder is er nog een mogelijkheid om coaching te ontvangen naast het onderwijs.
Met deze opleiding willen wij de (kandidaat) jeugdwerkers helpen om de passie die ze voor jongeren hebben, te bevestigen. Verder willen we hen helpen hun visie te versterken en hun kennis te vergroten. Op deze manier wordt er ingesprongen op de behoefte van goede jeugdwerkers om hun kerk te vernieuwen en te doen herleven.

Dit verslag is geschreven door: Janine Holtrop

Over Martin Koornstra

Getrouwd met Karin, 2 mooie dochters, passie voor Jezus, spreker, schrijver, trainer en een beetje gek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven