We zijn gezegend!

Afgelopen zaterdag 15 februari hebben we ons Royal Mission gebouw in Drachten feestelijk geopend. We zijn onder de indruk van deze dag die we beschrijven als één van de meest inspirerende en enerverende dagen in ons leven.

De laatste maanden is door het hele bouwteam hard gewerkt en het resultaat mag er zijn: een prachtig verbouwd en gerenoveerd pand met enorme mogelijkheden.

 • 8 slaapkamers met elk 4 bedden en bijbehorend sanitair, dus 32 slaapplekken
 • Een zaal met podium voor trainingen en samenkomsten tot 80 mensen
 • Een grote keuken aansluitend op een ruime woonkamer/eetruimte
 • Een prachtige gebedsruimte
 • Een logeerkamer voor gastdocenten
 • 2 kantoren voor Royal Mission en Royal Mission School

Toch ging het ons deze dag niet om het gebouw, maar om dankbaarheid voor wat God gedaan heeft in de afgelopen 4,5 jaar Royal Mission.

Voor de officiële plechtigheden plaatsvonden, hebben we ’s morgens eerst de buurt uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in ons gebouw. Rond de 60 mensen uit de huizen en wijk om ons pand heen, zijn even komen kijken. Daar ontstonden al de mooiste gesprekken, zoals een man die zich spontaan aanbood om conciërge te worden. Of een oudere vrouw die vroeg of we hier koffieochtenden wilden starten voor de wijk. Het was een koninklijk begin van een weergaloze dag.

Buurtbewoners

’s Middags stond de officiële opening op het programma. Ongeveer 200 mensen uit allerlei achtergronden en organisaties waren deel van dit onderdeel. Arie Slob, Tweede kamerfractievoorzitter ChristenUnie, was speciaal voor dit moment gekomen.
Martin Dol en Martin Koornstra vertelden in een korte toespraak over de missie van Royal Mission en Royal Mission School om mensen te helpen, te dienen en te zien groeien. Arie sloot daar op aan met een oprecht verhaal over de impact van een vormingsjaar, zoals hij dat zelf 30 jaar geleden ervaren heeft.
Dat was meteen ook het moment om met de hele groep naar buiten te gaan voor de onthulling van het logo op het gebouw en een gebed van zegen uit de mond van Arie Slob. Uniek en intens!

Zegengebed Arie RM

’s Avonds was het tijd om te gaan zegenen. Bijna 400 mensen waren deel van een hele mooie avond. Het zingen was één grote uitroep van dankbaarheid aan God. In drie korte toespraken werden we enorm bemoedigd. Joop Gankema had het vooral over het belang van jongeren en het mooie werk dat Royal Mission doet met jongeren. Willem Ouweneel vertelde op zijn unieke wijze over de noodzaak van hartsrelaties in de overdracht van kennis. Wilkin van de Kamp raakte ieders hart met de uitspraak: ‘Dit is ons gebouw. Als het een gebouw is van de Koning, dan is het ONS gebouw’.
Dat was meteen ook het moment om iedere medewerker en vrijwilliger van Royal Mission te zegenen in de 3 echtparen: Gerlof en Margreet (teamleiders RM-Noord), Martin en Annemarije (schoolleiders RMS) en Martin en Karin (leiders RM).

Zegenen RM

We zijn God dankbaar voor deze mijlpaal. Hij heeft ons tot hiertoe geleid en ons vertrouwen voor de toekomst is in Hem. Tegelijk willen we alle partners, supporters en bidders bedanken voor hun ongelooflijke steun. Dit werk wordt mogelijk door jullie enorme en trouwe (financiële) ondersteuning. Nog meer willen we de teamleden en besturen van Royal Mission (School) bedanken. Jullie input, offervaardigheid en voortdurende inzet maakt dat we hier vandaag staan. BEDANKT!

Als je nog meer foto’s wilt zien, klik dan HIER.

Taart RM   Cupcakes RM
Taartjes RM   Bedankjes RM

Over Martin Koornstra

Getrouwd met Karin, 2 mooie dochters, passie voor Jezus, spreker, schrijver, trainer en een beetje gek!

3 reacties

 1. Van harte gefeliciteerd met de opening van jullie nieuwe gebouw. Mooi om te lezen dat God jullie zo gezegend heeft in jullie werk en dit als een kroon mag zijn op jullie werk. Van harte Gods zegen toegewenst in de toekomst, dat jullie veel jongeren richting mogen geven in hun leven en ze de weg naar God wijzen.

 2. We waren erbij. Een groot feest. Zoveel mensen konden die dag meegenieten, ook uit de directe omgeving.. Een nieuw begin, een prachtige start, een mooie toekomst.

 3. We mogen verwachten dat onze Heer dit werk gaat zegenen zodat het tot weldaad wordt voor alle werk(st)ers, cursisten en bezoekers en voor geheel Noord Nederland. Wat een aanwinst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven