Zingen met speciale kinderen

Iedere zondag opnieuw komen duizenden kinderen in de kerk. Bijna in elk kinderwerk of elke zondagschool wordt er gezongen met deze kinderen. PKN, Vrijgemaakt, Evangelisch of Baptist: zingen hoort erbij!  Voor sommige kinderwerkers  is zingen met kids een groot feest, anderen kijken er enorm tegenop.

Veel kinderen houden best wel van zingen, maar meestal zitten er ook een paar tussen die er niks mee lijken te hebben. Dan doen kinderen niet echt mee, ze willen gewoon niet of (nog vervelender) ze zitten de hele tijd ‘te klieren’. Dat is een flinke uitdaging en dan is zingen met kinderen best ingewikkeld.

Deze weken is Karin Koornstra kerstliederen aan het inoefenen met kinderen op de school van haar dochter Lieselot. Lieselot zit op speciaal onderwijs (ZMLK) en de groep kinderen waar Karin mee zingt bestaat uit 40 tieners met een mentale beperking. Pubergedrag gecombineerd met kinderlijke intelligentie. Met deze 40 kanjers vormt ze een koor voor de kerstviering van de school. Een flinke opdracht!

Als je Karins verhalen hoort over de repetities, dan hoor je hoeveel vaardigheden het vraagt om iedereen mee te krijgen. Sommige kids willen niet meedoen, vinden zingen zelfs stom of ze denken dat ze niet kunnen zingen. Maar na 3 keer oefenen met heel veel geduld, interactie, spel, uitdaging, competitie en vooral waardering zingen (én bewegen) ze allemaal uit volle borst mee. Laat dat kerstoptreden maar komen!

Door de jaren heen is Karin op tientallen scholen geweest en heeft met duizenden kinderen gezongen.  Steeds weer opnieuw worden kinderen enthousiast over zingen. Je kunt dus leren ‘om te zingen met kinderen’.

Op zaterdag 12 januari 2013 is er een gratis trainingsdag over kinderwerk in Veenendaal. Daar zal Karin o.a. training en tips geven over zingen met kids.
Je bent hartelijk welkom. Meer info vind je HIER!

Over Martin Koornstra

Getrouwd met Karin, 2 mooie dochters, passie voor Jezus, spreker, schrijver, trainer en een beetje gek!

2 reacties

 1. Wat goed dat je hier mee doorgaat. En wat mooi dat het zoveel zegen voorbrengt.
  Alvast een geweldig kerstoptreden gewenst.
  Groetjes Grietje

 2. Hoi Karin,
  Geweldig om te lezen dat je met de pubers van Lieselot haar school kerstliederen aan het zingen bent! Dat is een hele uitdaging…..Maar fantastisch als ze gaan zingen en bewegen; wetende dat ze er mogen zijn en zich mogen presenteren aan de leerkrachten en de ouders! Rijke ervaring voor deze kinderen en hun ouders….. Veel sterkte en ook plezier toegewenst.

  Groetjes,

  Johanna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven