Genees de zieken!

Genezing door de kracht van God is nog steeds een onderwerp vol vragen, uitdagingen en discussies. Afgelopen week las ik een kort artikel van een dominee, die zijn hele theologie over genezing baseerde op een ervaring van enkele jaren geleden. Twee zussen waren ziek, eentje werd genezen na gebed en de ander stierf, en daaruit werden allemaal conclusies getrokken over de wil van God en hoe genezing werkt. ‘Ervaringstheologie’ noem ik het, waarbij je ervaring verheft boven het woord van God.

Ik besef dat de opdracht ‘Genees de zieken’ een flinke uitdaging is. Maar het is wel Jezus die het zijn discipelen opdraagt. Hij doet er niet spannend of ingewikkeld over en waardeert mensen die eenvoudig en soms brutaal zijn in hun geloof. Ondanks een aantal vragen waar ik geen antwoord op weet, wil ik gaan voor de belofte dat Jezus alle macht heeft in hemel en op aarde en elke dag bij mij is. En de opdracht uitvoeren, die hij mij als discipel geeft: ‘Genees de zieken’.

Én genezing is geen bijproduct, een soort optie op het evangelie. Alsof je zelf je happy-meal mag samenstellen, met of zonder. Er is zwaar betaald voor genezing, want door Zijn striemen zijn we genezen. Genezing is deel van het herstelplan van God.

Laat uw wil geschieden, net als in de hemel. In de hemel is geen ziekte en uiteindelijk zal er ook geen ziekte meer zijn. En tot die dag wil ik God (beter) leren vertrouwen, ook als het gaat om genezing. Zelfs als dat pijn doet, vanwege onverhoorde gebeden, teleurgestelde mensen en slapeloze nachten. Jezus heeft meer geleden en nodigt ons uit om uit te delen, waar bij zo duur voor heeft betaald.

Ik nodig je van harte uit op onze (Go and Tell samen met Royal Mission) genezings- en evangelisatiecampagne 1 -3 november in Rotterdam: ‘Een nieuw begin’. Durf God (opnieuw) te vertrouwen voor een wonder! Hier lees je meer.

 

En ik wil je graag ontmoeten op zaterdag 13 november op onze gratis trainingsdag over genezing in Assen. Overdag training en ’s avond een genezingsdienst. Hier lees je meer.

Over Martin Koornstra

Getrouwd met Karin, 2 mooie dochters, passie voor Jezus, spreker, schrijver, trainer en een beetje gek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven