Consumenten of discipelen?

De komende twee trainingsdagen van Royal Mission gaan over discipelschap bij tieners en jeugd. Dit thema  klinkt misschien niet erg uitdagend of zelfs ‘oubollig’. Toch zijn we er van overtuigd dat dit de focus moet zijn van elk jongerenwerk, juist vandaag!

We komen met onze trainings- en coachingsavonden in heel veel kerken en gemeenten. Steeds opnieuw ontmoeten we gepassioneerde jeugdwerkers. Prachtige mensen! Een deel daarvan is geregeld moe van de programma’s en de jeugddiensten. Want als je niet oplet, word je heel snel een ‘slaaf van het programma’, terwijl je kracht ligt in het ‘slaaf zijn van Jezus’.

Discipelschap heeft weinig met programma’s of diensten te maken. Discipelschap is een relationeel proces, waarbij geestelijke ouders enorm veel tijd investeren in geestelijke kinderen. Het is opvoeden en dat kost tijd, bergen tijd. Maar als je al die tijd geeft aan coole en flitsende programma’s produceer alleen maar consumenten. Tieners die aan het einde van de avond laten weten of het ‘leuk’ was of juist ‘vet saai’.

Opvoeden bestaat niet uit gezellige uitjes naar pretparken en bioscopen. Opvoeden is je leven, energie, tijd en geld delen met mensen waarin je gelooft en waar je zorg voor draagt. Als je dat gaat beseffen, weet je meteen dat je maar een paar jongeren tegelijk kunt coachen. Je dagelijkse leven met God delen met een klein clubje jongeren. Het is een langzaam maar zeker opvoedproces tot geestelijke volwassenheid.

Wij hopen dat je op onze trainingsdag aanwezig kunt zijn. Maar wat we nog veel belangrijker vinden, is dat je bewust investeert in discipelschap! Praat erover met je clubleiders, zet het op de agenda in je tienerwerk, kaart het aan bij je kerkleiders, … laten we gaan voor discipelschap. Dat was toch de grote opdracht?!

29 september: Trainingsdag Jeugdwerk in Rotterdam
>> Hier is meer informatie

13 oktober: Trainingsdag Jeugdwerk in Leeuwarden
>> Hier is meer informatie

Over Martin Koornstra

Getrouwd met Karin, 2 mooie dochters, passie voor Jezus, spreker, schrijver, trainer en een beetje gek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven