Een nieuwe start

Op veel verschillende manieren zijn we afgelopen week gestart. Gestart in een nieuw seizoen, een nieuw jaar, met nieuwe gezondheid en met nieuwe grondstoffen.

Nieuw seizoen

Na maanden van regen/buien/stormen/hagel- en windhozen lijkt het einde van het regenseizoen nu in zicht. Het heeft gelukkig niet alle dagen geregend, maar toch zijn we hier nu toch echt weer toe aan het droge seizoen met mooi weer, een goede temperatuur en mooie blauwe luchten. Er is flink wat regen gevallen (meer dan er in NL in een heel jaar valt) en het landschap is van verdord geel naar vruchtbaar groen veranderd.

Met al die regen hebben we ook best vaak met de auto in de blubber vast gezeten. Ook dat zal de komende maanden nu wel voorbij zijn :).

“Even de weg afsnijden is tijdens het regenseizoen niet zo slim :). Dank aan de vrachtwagenchauffeur die ons eruit trok”

Nieuw jaar

Zoals we al eens eerder hebben genoemd hanteren ze in Ethiopië een andere kalender, wat betekent dat afgelopen dinsdag het nieuwe jaar (2005) in is gegaan.

Voor de gelegenheid hebben we een koe voor onze medewerkers gekocht die in een paar uur tijd van koe naar keurig verdeelde vleespakketjes werd omgetoverd. Met een blij gezicht verlieten ze ons bedrijf om het vlees vervolgens met de familie voor te bereiden en op te eten. Na deze ‘holiday’ is iedereen nu weer lekker aan het werk.

“Melkam addis amet” – “Gelukkig nieuw jaar”

Nieuwe gezondheid

In de afgelopen nieuwsbrief schreven we dat Gerard het wat rustiger aan zou doen. Hij heeft een paar maanden even afstand genomen van het werk om zo weer wat tot rust te komen. Dit is goed geweest en inmiddels heeft hij weer nieuw energie gekregen. We hebben de afgelopen periode afgesloten met een midweek vakantie. We zijn samen met Peter, Heleen en kids naar Langano geweest, twee uur ten zuiden van Debre Zeit. De gezelligheid, rust, zon en het lekkere eten was heerlijk! Voor herhaling vatbaar 🙂 Inmiddels is Gerard weer gestart met zijn werkzaamheden.

“Heerlijk uitrusten op vakantie”

Nieuwe grondstoffen

Pfff, het heeft ons heel wat energie gekost om onze container met granulaat te importeren. Een aantal wijzigingen heeft het er niet makkelijker op gemaakt. Gelukkig ziet deze partij dat nu zelf ook in, maar dat wil niet zeggen dat de volgende containers weer makkelijk te importeren zijn. Al met al hebben we in totaal 2 weken compleet stil gestaan qua productie, omdat al ons granulaat op was. Iedereen was blij toen het nieuwe granulaat weer arriveerde. Dat het op zaterdagavond was, was voor hen geen probleem. Wij kwamen net terug van onze vakantie, terwijl zij met elkaar, op eigen initiatief, de container aan het lossen waren. Bijzonder toch?

“Even uitrusten na al het sjouwwerk”

Nou, genoeg nieuws vanuit Dukem :). We horen ook graag hoe het met jullie gaat. Fijn weekend alvast!

 

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven