Hulp gezocht

Royal Mission School krijgt een nieuw gebouw! Waar de school de afgelopen jaren bij andere instellingen een gebouw heeft moeten huren, komt er binnenkort een eigen gebouw met lesruimte, kantoor, woongedeelte en keuken.
Hierbij komt een belangrijke droom uit: een eigen plek in Drachten waar jaarlijks tientallen jongeren uit heel Nederland opgeleid kunnen worden voor hun plek in Gods koninkrijk. Daarnaast biedt het gebouw nog veel meer mogelijkheden voor het bieden van onderwijsprogramma’s aan andere groepen.

Er zijn twee uitgangspunten bij de verbouwplannen. 1: goede huisvesting voor de studenten en ook 2: zo laag mogelijke vaste lasten. Dit doen we o.a. door 300m2 hoofdzakelijk enkel glas te vervangen door HR++ thermopane glas en warmwater- en stroomvoorziening d.m.v. zonneboiler en zonnepanelen. Door deze uitgangspunten krijgen we een goed gebouw, zonder dat we de prijs van de school hoeven te verhogen. Zo blijft een jaar Royal Mission School voor iedere student betaalbaar.

Een fotorondleiding door het nieuwe gebouw is hier vinden.

Het gebouw is gekocht door een aantal investeerders. De school is echter helemaal zelf verantwoordelijk voor de kosten van de verbouwing. Dat is een enorme uitdaging die wij graag aan willen gaan. Daarom doen wij een beroep op mensen die ons op allerlei manieren willen helpen en zo op een heel tastbare manier willen investeren in het koninkrijk van God.

 

Vakmensen

We zoeken vakmensen die tegen kostprijs of pro deo ons willen helpen om de droom van een mooi nieuw gebouw te willen realiseren. Ook zouden de werkzaamheden kunnen worden omgezet in een belastingaftrekbare gift. Een dag, een paar dagen, een week: alle hulp is welkom.

We zoeken o.a.: tegelzetters, glaszetters, schilders, metselaars, elektriciens, slopers, aannemers, stratenmakers, installateurs, stukadoors, ICT-beheerders, loodgieters en timmermannen of -vrouwen. En als je denkt dat je een andere vaardigheid hebt die bij een verbouwing van pas komt, neem dan direct contact met ons op!

Materiaal

Ben jij of ken jij een leverancier van materialen of inventaris die we nodig zouden kunnen hebben voor de verbouwing of inrichting van de school, dan zou je ons gigantisch kunnen helpen met jouw contacten of voorraden. Restpartijen of (mooie) ‘afgekeurde’ artikelen zijn ook welkom.

Denk hierbij aan: deuren, brandveiligheidsvoorzieningen, zonneboilers, zonnepanelen, sanitairtegels, vloerbedekking, meubilair (eettafels en stoelen, banken), sluit- en hangwerk, stapelbedden, gipsplaten, verlichting en aankleding.
Maar ook: steigers (om te lenen), verfmateriaal, buitenhekwerk, sanitair (toiletten, wasbakken, douches), tuingereedschap, kit, (professionele) keukeninventaris, afzuigapparatuur en een kopieermachine.
Maar deze lijst is niet volledig, dus voel je vrij om met ons mee te denken en neem contact met ons op als je iets voor ons kunt betekenen.

Slaapplekken in Drachten en catering

Omdat we verwachten dat mensen uit het hele land willen komen helpen, hebben we logeerplekken in Drachten en omgeving nodig. Dan kunnen onze helpers goed en goedkoop slapen en verspillen we zo min mogelijk reistijd en -kosten.
Daarnaast willen we goed voor onze mensen zorgen en zou je kunnen helpen door volgens een rooster op een aantal dagen voor eten en drinken op locatie te zorgen. Ook hier: als je kunt helpen, geef dat aan ons door en wij nemen vervolgens contact met je op als we een concrete vraag op dit gebied hebben.

Knieën

Voor deze uitdaging vragen we natuurlijk ook om concrete gebedssteun. Wil je voor ons bidden zodat we samen deze uitdaging aangaan? Bid voor een snelle vergunningsprocedure, voor een veilige verbouwing, voor voldoende hulp en voor voldoende financiën.

Promotie

Zou je dit bericht door kunnen sturen binnen jouw netwerk? Dat kan per mail, via Twitter of via Facebook? Dan kunnen we zoveel mogelijk mensen betrekken bij ons avontuur. En zou je ons willen ‘liken’ op Facebook?
Daar is ook een banner beschikbaar die je als omslagfoto op je eigen Facebook-pagina zou kunnen gebruiken.
Mocht je werken voor de pers of voor een website, dan zijn we ook beschikbaar voor een artikel over de verbouwing en de school.

Euro’s

Je begrijpt dat deze verbouwing een enorme financiële uitdaging is. We willen namelijk niet investeren in ‘stenen’ alleen, maar juist investeren in mensen. En als wij straks met een mooi gebouw nog meer mensen kunnen trainen voor Gods koninkrijk, dan is dat een investering die dubbel en dwars zal gaan lonen.

We hebben bijna 200.000,- euro nodig om het hele gebouw bewoonbaar te maken voor de studenten. Je zou nu direct kunnen bijdragen door het overmaken van een eenmalige (belastingaftrekbare) gift, maar nog meer zou het ons helpen als je een maandelijkse bijdrage zou willen overwegen. Dat geeft ons de zekerheid dat de verbouwing helemaal gaat lukken en dat we de komende jaren kunnen blijven investeren in mensen.

Help je mee?

Je kunt je interesse of aanbod aangeven per email op: info@royalmissionschool.nl. Wil je liever een persoonlijk gesprek? Dan kan dat natuurlijk ook. Stuur dan eerst een email naar bovenstaand emailadres met je contactgegevens en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Giften kunnen worden overgemaakt op: Giro: 5688713.
t.n.v. St. Royal Mission School

Bedankt!

Over Martin Koornstra

Getrouwd met Karin, 2 mooie dochters, passie voor Jezus, spreker, schrijver, trainer en een beetje gek!

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven