Er komt een unieke jeugdwerktraining aan!

Gratis trainingsdag jeugdwerk op zaterdag 11 februari in Veenendaal. Informatie
Gratis trainingsdag jeugdwerk op zaterdag 12 mei in Haarlem. Informatie

In het hele land, bijna in elke kerk, wordt iets met tiener- of jeugdwerk gedaan. Allemaal verschillende vormen en methoden worden ingezet om jongeren dicht bij God te brengen. Iedereen probeert er iets moois van te maken en toch zien we heel veel jongeren die God de rug toe keren. Het probleem ligt niet bij het evangelie, want dat is altijd even krachtig. God is in staat elke jongere totaal te veranderen. Wat is dan het probleem?

Waarom lukt het ons vaak niet om tieners en jeugd op te voeden tot ware discipelen van Jezus? Het blijkt niet zo moeilijk te zijn om jongeren bij elkaar te brengen in een spetterend christelijk evenement, maar werkelijke geestelijke groei is iets anders. Geregeld komen we jongerenwerkers tegen die slaaf zijn geworden van hun programma’s om ‘het de jongeren naar de zin te maken’. Het moet wel gezellig en leuk, het moet wel weer anders zijn dan vorige week, … we moeten zoveel.

Waarom lukt het Jezus wel om met een groep jonge, wilde mannen aan de slag te gaan en na drie jaar ware discipelen af te leveren. De vrucht van Zijn werk is zelfs zo sterk, dat deze discipelen zelf weer nieuwe discipelen zijn gaan maken. En zo is de bal gaan rollen. Misschienkan deze bal wel weer gaan rollen?

De echte opdracht voor tiener- en jeugdwerk is discipelschap. Navolging van Jezus en geestelijke volwassenheid. Geestelijke baby’s die opgroeien tot geestelijke vaders en moeders. Eigenlijk doen we aan geestelijke opvoedingsprogramma’s en daarin ben jij als jeugdwerker het beste lesmateriaal. Net zoals Jezus dat als voorbeeld gegeven heeft.

Op zaterdag 11 februari beginnen we een nieuwe cyclus van tiener- en jeugdwerkersdagen. Gratis trainingsdagen in het land waarbij we honderden jongerenwerkers willen helpen om te gaan voor een beweging van discipelschap. We zoomen in op relationeel jeugdwerk, waarin programma’s niet de kern zijn.

We beginnen in Veenendaal en in mei gaan we naar Haarlem. je bent van harte welkom om hier aan deel te nemen. Wij zorgen voor de lunch, de handout + pen en willen je meenemen in een ‘herontdekking van discipelschap onder jongeren’.

Klik hier om je aan te melden voor Veenendaal.
Klik hier om je aan te melden voor Haarlem.

 

Over Martin Koornstra

Getrouwd met Karin, 2 mooie dochters, passie voor Jezus, spreker, schrijver, trainer en een beetje gek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven