De kip en het ei

Zondag. Tijd om even een dag rust te nemen. Heerlijk, want we hebben drukke weken achter de rug. Met name van het oprichten van de PLC hebben we veel werk gehad. We moesten hiervoor veel in Addis zijn. Van de ene hoek van de stad naar de andere en vaak in slakkengang omdat er overal file lijkt te zijn.

‘Filerijden hoeft hier niet saai te zijn’

Het oprichten van de PLC omvat een heel proces. We gaan van het ene ministerie naar het andere. Allemaal zetten ze hun eigen stempel en handtekening en zo kunnen we weer op naar het volgende kantoor. We zijn heel blij dat we een goede advocaat hebben kunnen vindendie ons hiermee goed de weg wijst. Dit betekent helaas niet dat alles hierdoor helemaal vlekkeloos gaat. Elke week wordt er door de regering zowat weer een andere regel ingesteld, waardoor er ook voor de advocaat vaak weer verrassingen zijn. Zo wisten we dat we een min. geldbedrag op onze rekening moesten zetten als investering. Dat dit meteen moest was een verrassing. Omdat we hier maar een paar honderd euro per dag kunnen pinnen en geld naar de Ethiopische rekening overmaken zomaar een week in beslag neemt, moesten we snel naar een andere oplossing zoeken. Gelukkig hoorden we dat er de volgende dag een accountant van één van de Nederlanders hier naar Ethiopië zou vliegen. Na wat regelwerk is het gelukt om de euro’s naar Ethiopië te krijgen en hebben we het zelfs meteen al op onze rekening gezet. Voor alles is er een oplossing. Soms lijkt het onmogelijk, maar ook dan komt het goed. Zo moesten we voor het aanvragen van onze investment license een huurcontract laten zien van een office. Na wat zoekwerk hebben we daarom een tijdelijke office kunnen vinden. Maar toen we bij de notaris waren om het contract te ondertekenen vroeg hij of we onze investment license wilden laten zien. Anders kun je toch niets huren? Logisch, maar onmogelijk! Voor de investment license hebben we een office nodig en andersom…. Wat was er eerder; de kip of het ei? Tóch hebben we een oplossing weten te vinden en kunnen we morgen – als de notaris niet weer zomaar een vrije dag heeft – het contract ondertekenen.

Met nog 6 dagen in Ethiopië te gaan hebben we nog heel veel werk in het vooruitzicht. De PLC afronden (we zijn over de helft), een besluit nemen over een bedrijfshal (we hebben inmiddels twee opties) en een keuze maken over ons huis (hier zijn we al bijna over uit, foto’s volgen :)). Pff, ook de komende dagen zullen weer bomvol zijn. Time flies when your having fun zullen we dan maar zeggen ;).

Tot over een week in het zonnige Nederland?? 😉

‘Wanneer we bedrijfshallen/huizen bekijken worden we vaak gevolgd door heel veel kinderen die stuk voor stuk graag op de foto willen. Als we dan toch op de sleutel van het hek wachten kan dat prima :)’

 

3 reacties

 1. Hallo Gerard. & Baukje, wat mooi dat wij door jullie verslageving, als het ware over jullie schouders mee kijken en het ook mee voelen. Doordat wij in de jaren 80 in Suriname 6 weken geweest zijn waar het precies zo toe ging voel je mee het dagelijks leven bij jullie gaat. Mijn gezondheid laat het helaas niet toe maar anders zou ik zo mee willen werken en helpen daar. Heb respect voor jullie en wens jullie veel succes, geduld en zegen houd ons op de hoogte geniet geweldig van jullie verhalen. Jullie komen binnenkort weer in Nederland, begreep uit jullie verhaal?

 2. Hallo Gerard. & Baukje, wat mooi dat wij door jullie verslageving, als het ware over jullie schouders mee kijken en het ook mee voelen. Doordat wij in de jaren 80 in Suriname 6 weken geweest zijn waar het precies zo toe ging voel je mee het dagelijks leven bij jullie gaat. Mijn gezondheid laat het helaas niet toe maar anders zou ik zo mee willen werken en helpen daar. Heb respect voor jullie en wens jullie veel succes, geduld en zegen houd ons op de hoogte geniet geweldig van jullie verhalen. Jullie komen binnenkort weer in Nederland, begreep uit jullie verhaal? Ontvang een hartelijke groet, hug van ons voor jullie beiden

 3. He lieve afrikaantjes,
  Wat een mooi bericht weer, ja het houdt heel wat in om daar een bestaan op te bouwen, maar jullie gaan de goede kant op. Morgen zijn jullie alweer in hollandia, dan kunnen we weer even gezellig bijkletsen!! Dikke tut Aldert, Jenny en Jesse Joël

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven