Nieuwe aanwinst!

Momenteel zijn we door de week druk aan het werk (van alles en nog wat) en de laatste 2 weekenden waren we weg. Daarom was het er nog niet van gekomen om even een stukje te schrijven over de extruder die we gekocht hebben!

Twee weken geleden ben ik naar Hongarije geweest om daar een extruder te bekijken. Een extruder is de machine die van granulaat (onze grondstof, kunststof korreltjes) een plaat maakt. Dit is de eerste bewerking in het proces tot yoghurt cup of andere verpakking.

Het mooie is dat de extruder die ik gevonden had 30 jaar geleden gebouwd is door MEAF. Voor wie onze blog vaker leest; dit is dezelfde fabrikant als die van de machines uit Roemenië waar ik laatst heen ben geweest. En dat in een markt met toch tientallen fabrikanten wereldwijd…

Nu is dat op zich niet meer dan een leuke toevalligheid. Ware het niet dat we met MEAF hadden afgesproken dat zij ons zouden helpen met het nakijken van de extruder die we zouden kopen (die afspraak was al eerder gemaakt ivm de andere machines uit Roemenië). Dit wordt nu dus heel erg makkelijk want MEAF kent deze extruder uiteraard goed en zelfs de originele tekeningen zijn bij hen nog aanwezig!

Het wordt echter nog mooier… Toen ik 2 weken geleden naar Hongarije ging zou er iemand van MEAF meegaan om de machines te inspecteren. Ze hadden een voormalig directeur gevraagd die enkele jaren geleden met vervroegd pensioen is gegaan. En hij bleek de juiste man te zijn. Hij ontwikkelde en bouwde namelijk 30 jaar geleden deze extruder en kende de machine van binnen en buiten! Kortom, ik was met de juiste man op pad…

In Hongarije aangekomen bleek al snel dat we te maken hadden met een degelijk bedrijf dat zijn machines goed onderhoudt. Deze extruder was inmiddels te klein voor hen geworden maar ze hadden in de afgelopen jaren nog goed in de machine geïnvesteerd. Het bleken allemaal positieve veranderingen te zijn om de machine te moderniseren. Na wat onderhandelen is Crown de nieuwe eigenaar geworden!

 

Overleg bij de extruder met de directeur van het bedrijf

Overleg bij de extruder met de directeur van het bedrijf

Binnenkort wordt de machine naar Nederland gebracht zodat we hem bij MEAF helemaal na kunnen kijken. Het transport zal ook geen groot probleem worden, één van onze investeerders laat bijna wekelijks een vrachtwagen van Hongarije naar Nederland rijden…

Als er al zoiets is als “toeval” dan zal het wel betekenen dat God ons het goede “laat toevallen” 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

  • Inspiratie

    Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

    Lees verder

  • Onderwijs

    Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

    Lees verder

  • Kerkontwikkeling

    Kerkopbouw

    We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

    Lees verder

  • vrienden

    Vrienden

    Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

    Lees verder

  • Webshop

    Webshop

    Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

    Lees verder

  • Getuigenis

    Getuigenissen

    Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

    onder constructie
Naar boven