Eerste investering voor Crown packaging and plastics!

Kleine update:

We zijn de laatste weken geweldig gezegend! Vorige week zijn er 4 concrete toezeggingen van investeerders bijgekomen. Hiermee hebben we inmiddels 83% van het aandelenkapitaal bij elkaar! Yes! Momenteel hebben we nog met een paar potentiële investeerders contact. Als het een beetje meezit komen daar de laatste 2 investeerders die we nog nodig hebben uit voort! Ondertussen zijn we al bezig met de accountant en de notaris om stukken op te maken voor het oprichten van de BV.

Ook hebben we gisteren een mijlpaal bereikt: we hebben de eerste investering gedaan! Het was nog niet een hele grote, maar het was een kans die we moesten grijpen. Voor ons fabriekje hebben we een groepenkast nodig waarin zekeringen zitten die de elektriciteit van de machines beveiligen. Het is een beetje hetzelfde idee als de meterkast in iedere woning maar dan wat groter. En ook wat duurder…

Jent Bijlstra is eigenaar van Bijlstra installaties. Hij had al aangegeven ons belangeloos te willen adviseren en helpen met alles rond de elektriciteit. Ze hadden voor ons al even een prijs opgevraagd voor een nieuwe groepenkast met precies de onderdelen erin die we nodig hebben. Deze kostte inkoop al zo’n € 7500,-.  Jent gaf toen ook aan dat dit soort installaties nog wel eens vrijkomt als er fabrieken worden gesloopt.

Nadat Baukje een middagje had rondgebeld naar sloopbedrijven heb ik gisteren samen met mijn jongere broer Mindert 2 groepenkasten gekocht. Samen geven deze 2 kasten niet alleen genoeg capaciteit voor onze start, maar hiermee kan de fabriek ook nog wel 4 keer zo groot worden.

De kosten voor deze 2 kasten waren ‘slechts’ € 750,-. Wel was de hoofdschakelaar kapot en die kosten nieuw een paar honderd euro. Ik had al even gebeld met de importeur en die gaf aan dat dit type helaas niet meer geleverd kon worden. Gelukkig stond er toevallig op marktplaats nog precies zo’n schakelaar voor € 50,- nieuw en ongebruikt! Iemand had een magazijn opgeruimd bij het bedrijf en deze was overgebleven!

Foto groepenkast

Tot voor kort in de melkfabriek in Groningen, binnenkort in Debre Zeit

Het eerste begin van ons fabriekje staat dus klaar in Dokkum 🙂

5 reacties

 1. Hoihoi,

  Nog een paar weekjes en dan is het zover. Sterkte met het afscheid nemen en welkom in Afrika! Zegen over.. en met deze mooie uitdaging!

  Groeten uit Oeganda.
  Chris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven