Vooruitkijken

Kerst 2010

De eerste weken van 2011 zijn alweer voorbij. Nu de meeste mensen hun werkzaamheden na de kerstvakantie weer hebben opgepakt, krijgen wij juist de ruimte om onze werkzaamheden op een iets rustiger tempo uit te voeren. Onze kerst’vakantie’ was vrij hectisch en nu we een aantal belangrijke zaken hebben uitgevoerd en afgehandeld kunnen we ons bezig houden met minder urgente zaken. Daarnaast werd het ook hoog tijd voor een update.

In onze nieuwsbrief gaven we voor 2011 al een schatting van onze plannen. Nu we weer een aantal gesprekken verder zijn, worden de plannen steeds concreter. Natuurlijk zijn veel zaken nog niet zeker, maar wordt de planning wel reëler. Dit betekent:

Januari – Het Nederlandse fonds dat investeert in Ethiopië  wordt opgezet en gelegaliseerd (alle papieren in het Engels vertaald en bestempeld door verschillende autoriteiten) Aankomende maandag hebben we daarnaast een vergadering waarin we overleg zullen hebben met potentiële investeerders.

Februari – Wanneer het fonds is gelegaliseerd kunnen wij richting Ethiopië. Hier zullen we het bedrijf – CROWN Packaging & Plastics PLC- officieel oprichten. Daarnaast zullen we op zoek gaan naar een geschikte bedrijfshal waarin we onze productie zullen starten. Ook zullen we om ons heen kijken voor een geschikte woning voor onszelf. We kunnen verblijven in het guesthouse waar we in Aug./Sept. ook verbleven, maar een eigen plekje is beter. Wanneer we ons investment license (vergunning om te mogen beginnen met het importeren van machines ed) hebben kunnen we weer richting Nederland.

Maart/April/Mei – Terug in Nederland kunnen we de benodigde  machines in gaan kopen. We zijn op dit moment in contact met diverse leveranciers en hebben al geschikte machines op het oog. Het ligt er nog even aan in hoeverre het fonds dan gevuld is, voordat we over kunnen gaan tot koop. Zodra deze gekocht kunnen worden, kunnen de machines verscheept worden en kunnen wij enkele weken later richting Ethiopië vliegen. Dit ligt nog een stukje verder weg en het ligt er nog even aan hoe snel sommige zaken zullen verlopen.

Vorige week hebben we ons ondernemingsplan af kunnen maken, heerlijk. Ondertussen wordt er gewerkt aan de opzet van het fonds en houden wij ons voornamelijk bezig met nieuwe investeerders, leveranciers, de vergadering van aankomende maandag en komen we nu toe aan enkele praktische voorbereidingen. Volgend weekend gaan we drie dagen naar Bremen. We waren nog steeds niet toegekomen aan de besteding van Gerard’s verjaardag cadeau, dus hebben we dat nu nog tegoed 🙂 Daar gaan we even lekker van genieten!

1 reactie

 1. lieverds, wat zijn jullie geweldig bezig! Ik vind het zo knap: commercieel denken en zending combineren! Zet ‘m op toppers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven