Verslag Trainingsdag LEEF KONINKLIJK

Zaterdag 11 december was een belangrijke dag voor Royal Mission: de eerste trainingsdag over ‘Leef koninklijk’! Na meerdere trainingsdagen over jeugd- en kinderwerk was dit een trainingsdag die heel dicht komt bij de identiteit van Royal Mission. Een dag dus over het koninkrijk van God.

Gastvrij ontvangen door een team van de PKN Ommen gingen we van start met 85 gemotiveerde deelnemers. Wat gelijk al opviel was dat er erg veel geschreven werd door de deelnemers. Veel mensen maakten de hele dag driftig aantekeningen over het zien, begrijpen en uitleven van het koninkrijk, een van de grootste thema’s in de Bijbel.

Deze trainingsdag was, zoals ook de andere trainingsdagen, opgezet rondom een afwisseling van theorie, praktijk en verwerking. Door kort onderwijs en persoonlijke getuigenissen van verschillende Royal Mission teamleden werd het onderwerp zo praktisch mogelijk gemaakt. Op meerdere momenten werden de deelnemers aan het werk gezet om datgene wat zij gehoord en ervaren hadden te vertalen naar hun eigen leven. Het bleek maar weer eens dat bijvoorbeeld de bergrede veel frisse en toepasbare principes heeft voor het leven van alledag. Of dat je heel concreet plannen kunt maken door het invullen van een ‘cirkel van invloed’ en kunt bidden voor en betrokken kunt zijn bij de mensen in je directe omgeving.

Enkele reacties via Twitter: “Bedankt voor de geweldige, gezegende dag! God is groot en wij mogen aan het werk in Zijn Koninkrijk!” en: “Mooie dag gehad in Ommen, het Koninkrijk van God maak jij &co zo simpel in de kleine(re) dingen, maar daarom ook zo moeilijk.”

Indrukwekkend was ook de afsluiting. Voor iedereen was er de gelegenheid voor persoonlijk gebed en ondertussen kon men werken aan een praktische opdracht: schrijf een (kerst)kaart naar iemand die dat echt kan gebruiken of met wie je iets goed te maken hebt. Daarna was het aan iedere deelnemer de uitdaging om de kaart ook echt te posten, want het koninkrijk draait om mensen.

De reacties op het boek blijven ook overweldigend. Recent, op Twitter: “Martin, vandaag ‘leef koninklijk’ uitgelezen. Je hebt me bijzonder geïnspireerd met je verhalen!” We ervaren het als heel bijzonder dat er nu een derde druk komt en dat we ook in 2011 verder mogen met onder meer de trainingsdag over dit onderwerp. We verwachten dat we deze trainingsdag over ‘Leef koninklijk’ nog heel vaak op veel verschillende plekken in Nederland mogen aanbieden!

De foto’s van deze trainingsdag zijn toegevoegd aan de Royal Mission groep op Flickr: https://www.flickr.com/groups/royalmission/

Namens het Royal Mission team

Marcus van den Berg

        

Over Martin Koornstra

Getrouwd met Karin, 2 mooie dochters, passie voor Jezus, spreker, schrijver, trainer en een beetje gek!

2 reacties

 1. Ook deze goed verzorgde trainingsdag meegemaakt. Had poos getwijfeld omdat ik het boek al (grotendeels) had gelezen. Maar deze trainingsdag heeft mij nog zoveel meer duidelijkheid en bemoediging gebracht.
  De kr8 van herhaling laten we maar zeggen;)
  Bedankt en Gods zegen!

 2. Het boek heeft mij zeer geinspireerd en God gebruikte het om mij weer vurig te maken voor Hem. Mijn levensdoel werd weer duidelijk en mijn verlangen naar de relatie met God de Vader weer sterk!
  De trainingsdag was een hele goede aanvulling en verdieping op het boek. Dankjewel! Gods zegen, Martijs (en Janneke) van Ravesteijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven