Toeval of leiding?

Vanmiddag beleefde ik weer iets moois.

Eén van de zaken waar we momenteel mee bezig zijn is het contact met leveranciers van machines. Op dit moment hebben we eigenlijk 2 leveranciers die beide geschikte machines kunnen leveren. Dit zijn het Duitse bedrijf Wikon en het Nederlandse MEAF. Wikon is een klein bedrijf waarvan de eigenaar, Thomas, ons al veel heeft geholpen. Zo ben ik eens 2 dagen bij zijn fabriek geweest om een machine te bouwen en helemaal ingewijd te worden in de techniek van het thermoformen. Uiteraard vinden beide leveranciers hun machine net iets geschikter dan de andere en wij hebben zelf ook wel een lichte voorkeur. Maar ook de prijs is natuurlijk erg belangrijk, want die is weer bepalend voor het bedrag dat gefinancierd moet worden.

Naast de thermoformer hebben we ook nog een extruder en een printer nodig. In het kort komt het erop neer dat de extruder de grondstof (granulaat/korrels) verwerkt tot een plaat. De thermoformer maakt van deze plaat yoghurtbekers of andere producten en de printer bedrukt deze. Wacht, hier heb ik nog wel een plaatje van!


Een eenvoudige weergave van een extruder (links) en een thermoformer (rechts)

Nu zijn beide leveranciers van de thermoformers ook bezig om ons een printer aan te bieden. Beiden hebben zo “hun” contacten waardoor ze geschikte tweedehands printers aan kunnen bieden. Om de lijntjes wat korter te maken kreeg ik vanochtend van onze Duitse vriend Thomas het adres van zijn contact voor printers. Het bleek een Nederlands bedrijf (GOS) te zijn, dus kunnen we mooi rechtstreeks contact hebben.

Tegelijkertijd had Thomas onze gegevens met een korte toelichting naar het betreffende bedrijf gestuurd. Het duurde maar even voor ik gebeld werd door de eigenaar van GOS. GOS international is gespecialiseerd in printers voor onze toepassing. De eigenaar had het druk, maar toen hij het mailtje langs zag komen wilde hij ons toch gelijk even bellen. Via ons mailadres was hij namelijk op onze website gekomen en daar zag hij dat we bezig zijn om ons bedrijf te starten in Debre Zeit. Dit was bijzonder! Samen met een vriend was hij een paar jaar geleden betrokken bij de start van een ontwikkelingshulp organisatie met de naam Passion Connects. Doordat hij druk was met zijn bedrijf was hij daar nu niet meer heel erg veel mee bezig. Wij kenden Passion Connects al, ze zitten namelijk in Debre Zeit…

Je begrijpt dat we gelijke een bepaalde “click” hadden. GOS zit al jaren in “onze” branche en aangezien zowel MEAF als Wikon klant van hen zijn willen ze ons graag een onpartijdig advies geven. Wie weet wat voor elkaar kunnen betekenen! Donderdag hebben we een afspraak.

Toeval bestaat niet…

2 reacties

 1. Als de Heer de ballen trekt is de Lotto altijd een gewonnen zaak!:-) God is zo goed voor ons allemaal! Dank voor deze bemoediging!

 2. Dag Gerard en Baukje,

  Het deed mij goed dat jullie gisteren de moeite namen om langs te komen. Jullie plannen zijn ambitieus en jullie zijn gedreven mensen, dat is altijd mooi. Misschien is het toch zaak om een tweede gesprek te organiseren, gezien wij al begonnen zijn met een ‘zakelijke activiteit’ in Debre Zeyt met Ethiovestments. Dit weekend heb ik een bespreking met de bestuur van Ethiovestments en zal ons gesprek met onze hen delen.

  Vr. groet, Jan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven