De beer is los!

“De beer is los,”  dat zei onze vriend Martin Dol eergisteren toen we hem vertelden over onze recente vorderingen. En zo is het, want we hebben een paar goede gesprekken gehad met mensen die ook iets zien in onze plannen en mee willen investeren!

We hadden al een tijdje geen blog meer geschreven en dat was met een reden. We waren met een aantal mensen in gesprek, maar concrete toezeggingen waren er nog niet. Je kunt dan op je blog vertellen dat je een gesprek met “….” hebt gehad en dat je verwacht dat hij/zij wel mee gaat doen. Op zich houden we er van om open te zijn, maar aan de andere kant is het natuurlijk een beetje vreemd als de persoon in kwestie op onze blog kijkt en vervolgens een verhaal over hem of haar vindt waar al op de feiten vooruit wordt gelopen.

“We hebben een wonder nodig”

Ruim twee weken geleden stonden we op een moeilijk punt. We werkten hard om investeerders te vinden, maar toch wilde het niet echt opschieten. Gelukkig waren er mensen die aan hadden gegeven waarschijnlijk wel iets te willen en daardoor hadden we er ook nog wel vertrouwen in al was dit soms meer het vertrouwen wat mensen om ons heen er in hadden dan ons eigen vertrouwen. Het leek gewoon niet concreet te worden en we kwamen voor ons gevoel niet verder. Toen kwamen we op het punt dat we zeiden: “Heer, we weten het niet meer, als dit moet lukken hebben we echt een wonder nodig.” Vervolgens kwam ik een paar keer het verhaal tegen dat Jezus een gelijkenis verteld over een onrechtvaardige rechter en een weduwe (Lukas 18). Omdat de weduwe door blijft vragen spreekt de rechter uiteindelijk toch recht, en wel in haar voordeel. Jezus vergelijkt God de Vader vervolgens met deze rechter en zegt dat God dan toch zeker wel recht zal verschaffen als wij dag en nacht tot Hem roepen. Nu is er ons geen onrecht aangedaan, maar toch had ik het idee dat dit voor ons was.

Doorbraak!

Ik ben een paar dagen intensief gaan bidden tot ik op zaterdagmiddag (6 nov) het gevoel had dat God door mijn gedachten sprak en zei dat er een doorbraak was gekomen. Om eerlijk te zijn was mijn vertrouwen nog zo klein dat ik het niet durfde te twitteren ofzo iets. En vaak weet je pas echt zeker dat het Gods stem is geweest als het achteraf blijkt te kloppen. Toen begon er vorige week ineens van alles op gang te komen. We kregen zelfs een mailtje van een ondernemer die we nog helemaal niet kenden. Bij het lezen van ons visieplan werd hij erg enthousiast en heeft hij meteen contact met ons opgenomen. Inmiddels hebben we afgesproken en heeft hij toegezegd mee te willen denken en te investeren! Aan het begin van de week hebben we een afspraak gehad met een andere ondernemer waar we al langer contact mee hadden. Ook hij heeft inmiddels besloten om mee te investeren! Toen we hem vroegen wanneer dat was gekomen bleek dit het vorige weekend te zijn. Toen ik hem vroeg of het misschien op zaterdagmiddag was geweest pakte hij zijn aantekeningen. “Ja, dat moet op zaterdagmiddag zijn geweest.”

Het leven is een avontuur als je het met God gaat leven…

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven