Zeer geslaagde 1ste trainingsdag voor kinderwerkers

Op zaterdag 6 november waren we met 16 mensen van het Royal Mission Team in Veenendaal voor de 1ste trainingsdag over kinderwerk. Bijna 150 kinderwerkers uit de wijde omgeving hadden zich aangemeld en kwamen één voor één binnendruppelen. Het was meteen een gezellige club mensen.

Het startschot werd gegeven door Erwin Beers en meteen was de toon gezet. Gezellig, inhoudelijk, bemoedigend en interactief. Iedereen mocht direct aan de slag met een spel o.l.v. Wiebrand en Leonie en dan door naar het eerste blok onderwijs over ‘passie voor kinderen’. Bijna iedereen werd persoonlijk geconfronteerd met de kern van kinderwerk. Wat heerlijk om zo duidelijk te benoemen dat het om kinderen draait. ‘Zodra er kinderen bij zijn, draait het om de kinderen!’.

Net bekomen van deze intense uitdaging, kwam de volgende actie: het verhaal door Job. Iedereen deed vol enthousiasme mee. Om daarna door te gaan met ‘visie voor kinderwerk’, met aan het einde een concrete verwerkingsopdracht. Veel werkers werden geraakt door dit blok en besloten publiekelijk om hiermee aan de slag te gaan. Visie is je droom concreet maken en het helpt je om je koers te bepalen, door te zetten en anderen mee te nemen in het avontuur.

Na een korte pauze was het de tijd voor een lied, met gebaren natuurlijk. Kinderwerkers zijn kanjers en doen (bijna) altijd vol overgave mee. Heerlijk om iedereen zo te zien zingen en swingen. Op dat moment nam Athalia het over en bracht een sterk stuk over ‘kinderwerk IN de kerk’. De verhalen zijn zo herkenbaar, de uitdagingen vaak dezelfde. Tijd om echt aan de slag te gaan en de hele kerk mee te nemen in de visie voor kinderen!

De lunch kwam op het juiste moment en was goed verzorgd. Even ontspannen en een heerlijke tijd van overleg, praten bij de stand en elkaar bemoedigen. De sfeer was optimaal en er werd veel ‘genetwerkt’. ook bij de stand was het drukker dan ooit. Het ging zo hard dat er een aantal materialen uitverkocht waren.

De middag begon weer met actie: bidden, maar dan anders. Het werd een kleurrijk feest met gepassioneerd gebed. Iedereen in beweging en gezamenlijk bidden, vragen, fluisteren en stil zijn. Heel bijzonder. Na deze mooie start volgde het onderwijs over leiderschap en teams bouwen. Erg goed om kinderwerkers daarin te trainen en uit te dagen.

Het mooiste hadden we tot het laatste bewaard. Iedereen zegenen. Met 12 bidders stonden we vooraan in een zegenboog, waar iedereen doorheen kon lopen. Velen werden geraakt en de tranen liepen over hun gezicht. Wat is God goed en Hij kan zo goed bemoedigen!

Aan het einde was de conclusie dat we een prachtige dag hebben gehad. In ons RM team werd zelfs gezegd ‘dat dit beter was dan de jeugdwerkersdag’ en daar ben ik het mee eens!  

Op zaterdag 8 januari zijn met dezelfde dag in Leeuwarden en op zaterdag 5 februari in Haarlem. Zorg dat je erbij bent en anderen meeneemt!

Ga voor de kinderen, want ze hebben nog een heel leven voor zich!
Martin Koornstra

  

Het was een groot feest!

Over Martin Koornstra

Getrouwd met Karin, 2 mooie dochters, passie voor Jezus, spreker, schrijver, trainer en een beetje gek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven