Vertrouwen of omstandigheden?

We zijn inmiddels weer vier weken terug uit Ethiopië en druk met het tot stand brengen van “onze” plannen. Dit betekent veel contacten leggen, plannen uitschrijven en ondertussen ook nog wat technische (on)mogelijkheden uitzoeken. Veel mensen vragen wanneer we weer weg gaan. “Zodra we hier klaar zijn,” antwoorden we vaak. En wanneer dat precies zal zijn weten we gewoon niet. “God knows” zou onze Ethiopische vriend en partner Mulugeta zeggen. En zo is het, Hij weet wat er zal komen en we willen gaan waar en hoe Hij ons leidt. Gelukkig weten we dat God ons leidt en voor ons zorgt. Want hoewel veel mensen vooral het avontuurlijke van ons leven zien is het niet alleen maar lol en avontuur.

We gebruiken deze weblog vooral om te vertellen wat we beleven en hoe wij dat beleven. De grote lijnen van ons leven en ontwikkelingen schrijven we vooral in onze nieuwsbrief. Als je daar dus meer over wilt weten dan kun je het beste even aanmelden op onze homepagina in de rechter balk (beetje onder de knoppen).

“Vertrouw bij je werk op de Heer en je plannen zullen slagen” (Spr. 16:3)

Nu even iets over het avontuur waar we op dit moment inzitten. Tijdens ons laatste bezoek aan Ethiopië hebben we ontdekt wat voor geweldige mogelijkheden er liggen als ons fabriekje een feit wordt. Mensen zullen een inkomen verdienen, de straten zullen schoner worden en de economie van het land zal een impuls krijgen. Bovendien zullen we mensen vertellen wat Jezus heeft gedaan om de relatie tussen ons en God te herstellen. Maar eerst ligt er in Nederland nog een uitdaging.  Want voor het zover is moeten we eerst genoeg mensen vinden die zich kunnen vinden in ons plan. Mensen die een vermogen beschikbaar willen stellen om een verandering te brengen in Ethiopië.

Al een aantal mensen hebben aangegeven dat ze mee willen doen! Yes! Tegelijkertijd moeten er nog meer mensen komen voor het echt kan beginnen. En soms lijkt het wel eens of dit nooit zal lukken. Menselijk gezien dan… En dan komt het aan op vertrouwen. Als de Heer ons namelijk zo ver heeft gebracht dan zal dit er ook komen. Ons idee zal veel impact hebben, is haalbaar en er zal zelfs geld aan overblijven om de investeerders terug te betalen en weer andere Ethiopiërs te helpen. Gelukkig is voor God niets onmogelijk en we hebben al vaker wonderen gezien en meegemaakt!

Maar soms….

Maar soms, als het besef weer even komt dat we niet eens een plek hebben die we thuis noemen en als het eventjes niet meezit, dan weten we het niet. Dan kunnen we niets anders dan vertrouwen en het besluit nemen om er voor te blijven gaan!

En vaak is het op zulke momenten dat we ineens weer met de juiste persoon in contact komen, of dat we iets leuks krijgen. Precies op zulke momenten zorgt God voor ons, want zo is Hij!


2 reacties

 1. Heb heerlijk gedeeld met jou Boukje op feest van Gerlof en Margreet. Wil jullie laten weten dat we voor jullie bidden. Gods zegen met wat jullie doen. liefs Doeke en Marga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven