Verslag Royal Adventure en Kids Praise op De Betteld

Deze zomer heeft Royal Mission, onder aanvoering van Martin en Karin, een nieuwe impuls kunnen geven aan het kinder- en jeugdwerk op vakantiepark De Betteld. Het is een geweldige samenwerking geworden tussen De Betteld en ons team van Royal Mission. En dit is pas het begin!

Negen weken Kids Praise!

Op maandag 28 juni begon Prisca Jacobi aan een stage van 9 weken als zangleidster bij de Kids Praise. Elke weekdag van 10.00 – 10.30 uur werden kinderen van de basisschool uitgenodigd om te zingen voor de Heer. Prisca, steeds weer aangevuld met een aantal zangers en muzikanten, nam de kinderen mee in enthousiaste lofprijs en aanbidding. Elke week was er een coach van RM om haar te ondersteunen, adviseren, trainen en bemoedigen. Wiebrand, Margreet, Wieke en Karin hebben hier heel veel input aan gegeven. We hebben enorm veel kunnen investeren in Prisca, zangers, muzikanten en de kinderen. En het resultaat is bijzonder!

Eén groot feest!

Geregeld begon de week met 30 schuchtere kinderen en eindigde het met meer dan 100 kids die helemaal uit hun dak gingen voor de Koning! Vooraf waren sommige mensen was pessimistisch of het wel zou lukken en of ‘de jongens’ wel mee zouden doen. Maar wij geloven en weten dat kinderen van zingen houden. Kijk maar!

De liederen werden afgewisseld met een spel, het aanleren van bewegingen of er werd een heel feest op touw gezet. Met snoep, vlaggen, instrumenten en veel interactie werd het steeds opnieuw een koninklijk feest. Heel veel kinderen wilden de cd met de liedjes mee naar huis, dus ook  onderweg in de auto ging het feest door!

 

 

 

 

 

Royal Adventure

Honderden jongeren hebben deze zomer deelgenomen aan Royal Adventure, het vernieuwde jongerenprogramma van De Betteld. Onder aanvoering van Gerlof Wiersma, Job Jonkman of Martin Koornstra gingen enthousiaste teamleiders aan de slag met hun teams. Persoolijk, interactief en erg gezellig. En daardoor ook confronterend, diepgaand en vernieuwend.De goede samenwerking met worshipleader Hanne de Vries en het sportteam maakte het tot een prachtig avontuur. De start was elke week weer legendarisch met het water-glij-gooi-vecht-ballonnengevecht. De jongeren vochten om elke ballon en de toon werd meteen gezet: Uitdagend en met overgave.

 

 

 

 

Veranderde levens

Twee avonden per week een jeugdmeeting, 2 ochtenden een jeugdbijbelstudie door de gastspreker en een heleboel gesprek en gebed voor jongeren. Tientallen levens zijn geraakt, veranderd of totaal verieuwd. Wat een zegen!

Royal Adventure is ook een praktijktraining in leiderschap bij jongeren. Deteamleiders heben veel geleerd uit de praktijk, door de coaching en de specifieke trainingsmomenten deze zomer. Zo wordt er ook landelijk geinvesteerd in het tiener- en jeugdwerk. Bijzonder he!

 

 

 

 

 


De toekomst

Deze zomer is pas het begin. Binnenkort gaan we met Gerhard Hobbelman (De Betteld) om tafel zitten om te kijken hoe we Kids Praise en Royal Adventure in de toekomst verder gaan uitwerken. Waarschijnlijk zal dat al in de herfstvakantie zijn en volgend jaar zomer natuurlijk ook. We houden je op de hoogte.

Over Martin Koornstra

Getrouwd met Karin, 2 mooie dochters, passie voor Jezus, spreker, schrijver, trainer en een beetje gek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven