In progress…

Voordat we een weekje vertrekken naar onze vrienden op Ameland; hier nog even een update over de laatste ontwikkelingen. We hebben een drukke week achter de rug waarin er weer veel nieuwe ontwikkelingen zijn. Soms merken we dat we veel geduld nodig hebben en op sommige dagen zit er juist weer veel schot in de zaak.

Datum?

In de nieuwsbrief hadden we in een kopje gezegd dat we een vertrek datum hebben. Vervolgens stond dit niet in de tekst waardoor het allemaal wat onduidelijk is geworden.

De datum van vertrek hebben we nog niet exact, aangezien de tickets bijna elke dag goedkoper worden. Op deze manier kunnen we natuurlijk weer heel wat geld besparen 🙂 Onze planning is om van begin Augustus tot en met begin September naar Ethiopië te gaan. Zoals het nu lijkt hebben we begin Augustus nog een belangrijke afspraak, waarna we voor ongeveer 4 weken weg hopen te gaan.

Onze producten

De foto hieronder laat de yoghurt cups zien waarmee we starten als we voor de melkfabriek gaan produceren. Afgelopen week zijn we in contact gekomen met nog een melkfabriek. (ook door Nederlanders opgezet) Zij zitten nog in een opstartfase, maar gaan het meteen flink groot aanpakken. Binnenkort gaan we met ze in gesprek. Het zou natuurlijk erg mooi zijn als ook zij producten van ons af kunnen nemen en we meteen al met een flinke afname kunnen starten.

Machines

Een maand geleden hadden we nog geen idee hoe het plastic wordt verwerkt en gemaakt, maar zo langzamerhand weten we er steeds   meer van af. Vooral Gerard heeft zich er al flink in verdiept en heeft ook al met een aantal leveranciers van machines gesproken. Zo   zijn we gister naar een fabrikant nabij Hamburg op bezoek geweest. Hij heeft ons heel wat vertelt over de verschillende machines. Het   voordeel van deze leverancier is dat hij kleine machines kan leveren met weinig tot geen computers. Dit is voor ons zeer interessant. We   kunnen beter kleinere machines hebben in plaats van één hele grote. Als er wat kapot gaat sta je met één grote machine helemaal stil,   maar kun je met de kleinere apparaten door gaan wanneer één ervan stil staat. Nadeel binnen westerse landen is dat er veel meer   werknemers voor nodig zijn en het dus veel duurder is, maar dat is in ons geval juist positief! Hoe meer mensen je een baan kunt   bieden,  hoe beter. Daarnaast zijn de arbeidskosten laag, waardoor het in verhouding niet duurder is. Daarnaast is een belangrijk   voordeel van   deze machines met weinig computers dat je sneller mensen opleidt om er mee te werken en om storingen op te lossen.

Samenwerking

Tussen de bedrijven door hebben we ook nog veel afspraken met sponsors/ geïnteresseerden en mogelijke investeerders. We weten nog niet precies in welk verband we straks willen gaan werken, (vanuit een stichting, joint venture, enz…) maar het is goed om te weten dat er mensen zijn die mee willen werken. Stap voor stap gaan we vooruit en ook dit zal God wel duidelijk maken. We blijven het bijzonder vinden dat we zoveel goede/ meedenkende mensen op ons heen hebben staan… echt geweldig!

We hebben vandaag nog veel zaken om te regelen. Daarnaast onze tassen weer inpakken en op naar ons volgende ‘huis’ voor één week : Ameland! Goede vakantie voor iedereen die nog weg gaat! Zodra er weer nieuwe ontwikkelingen zijn, laten we het zo snel mogelijk weer horen.

5 reacties

 1. Klinkt allemaal supergoed! En wat een toffe projecten om de mensen banen te verschaffen. Afgezien van jullie Christelijke insteek(maar ik mezelf helaas niet kan vinden) moet ik zeggen dat ik onder de indruk ben van jullie goede werk!
  Gr Stephan

 2. I must say, you are very quick putting news into your blog!
  Have a nice holiday on Ameland.

  Best Regards

  Thomas

 3. Leuke weer te lezen. Hoe het allemaal gaat.Succes met alles en de voorbereidinge. God Blessend Jolanda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven