Verslag heilige Geest Weekend

Afgelopen vrijdag en zaterdag waren we met 1.250 mensen op De Betteld (Zelhem) voor het jaarlijkse heilige Geest weekend. Samen met Wilkin van der Kamp en Willem Ouweneel mochten we leiding geven aan dit prachtige weekend.

Vanaf het eerste moment was er openheid, verwachting en ruimte voor God om te werken. Wilkin begon over de schatten en voorraadkamers in de hemel. Wil je ontvangen wat God voor je klaar heeft liggen? Honderden mensen reageerden. Mooie start!

Zelf mocht ik spreken over de doop in de heilige Geest. We begonnen met een eenvoudige sketch over ‘de verwachting in de bovenzaal’ van Handelingen 2. Grappig en duidelijk! Bij de oproep kwam bijna de hele zaal naar voren. De honger en dorst is enorm groot.

Willem ging verder over de krachten van de toekomende eeuw en kwam uiteindelijk bij spreken in tongen terecht. Je hebt het al, het is er al. Je hoeft niet te ontvangen, maar de blokkades mogen uit de weg geruimd worden. Velen waar al vaker voor gebeden was, begonnen in nieuwe talen te spreken. Heel bijzonder!

Op vrijdagavond stond er een genezingsdienst op het programma. Het werd een bewogen avond. God sprak vooral door openbaring. Een van de mooiste wonderen was de genezing van een kromme teen. God had me van tevoren laten zien dat er iemand kromme tenen had aan zijn rechter voet. Op een bepaald moment sprak ik het uit en daarbij de overtuiging dat het op dat moment genezen werd. Op dat ogenblik werd de voet van Franne warm. Ze wist niet zeker wat er gebeurde en durfde niet te checken in de zaal. Ze liep naar de WC en daar ontdekte ze dat haar tenen (waar ooit een pin in heeft gezeten) ineens recht stonden. Huilend kwam ze naar het podium. God had gedaan wat Hij gezegd heeft. Wilkin en Lieselot stonden een hele tijd biddend op het podium.

Deze eerste dag was al overweldigend. Wat zou zaterdag brengen? Wilkin begon over de ‘kabod’ (heerlijkheid) van God. Mensen stroomden naar voren om zonde en rotzooi op te ruimen. Erg indrukwekkend en intens. Willem ging verder met ‘Profeteren kun je leren’. Een prachtige prediking waarin het woord tot volle bloei kwam. Ik was zelf echt van slag over de kracht van bekende bijbelteksten in deze preek. Daarna volgde de praktijk waarin mensen zeer concreet met gedachten en woorden van God kwamen.

Aan het begin van de volgende sessie hebben we eerst het lied ‘I’ve got joy’ aangeleerd. Een echt en groots feestje over de vreugde dat je naam staat opgetekend in de hemel!

Ik mocht spreken over ‘Dromen en Visioenen’, een flinke uitdaging. Net voor de preek wist ik waar ik zou starten, maar helemaal niet waar ik heen moest werken. Want hoe zet je dit onderwerp om in de praktijk? Mensen laten slapen;-)
Gelukkig kwam de bijzondere inspiratie van de Heilige Geest. Uiteindelijk ging het over Samuel en opgroeien in de tempel. Wil je elke dag je toewijden zodat er een doorbraak zal komen in dromen, visioenen, gezichten en openbaring uit de hemel? We lieten de mensen staan en vroegen degenen die zich 100% wilden toewijden om te ‘wonen in de tempel’ om te knielen. In een halve seconde knielden meer dan 1.000 mensen. Sommigen vielen gewoon op de grond of lagen geraakt door de glorie van God. Zeer indrukwekkend.

De slotdienst werd de slagroom op de taart. God sprak indrukwekkend door Willem over ‘vriend van God zijn’. Ineens een uitnodiging voor mensen die zich afgewezen, altijd onderuitgehaald en niet geliefd voelen. Tientallen stonden gebroken voor het podium en Gods liefde ging stromen. Helend, vernieuwend en glorieus.
De conferentie werd afgesloten met het zalven van iedereen die dat wilde.

Mijn conclusie na deze conferentie is: ‘de olievlek wordt groter’. Er waren hele bijzondere momenten, duidelijke wonderen en intense aanbidding. Toch heeft de hoop voor Nederland en de groei van de beweging van de Heilige Geest me het meest geraakt. God is aan het werk, wie zal het keren?

Over Martin Koornstra

Getrouwd met Karin, 2 mooie dochters, passie voor Jezus, spreker, schrijver, trainer en een beetje gek!

2 reacties

 1. Wat een fantastisch weekend! Moet bekennen dat ik wel wat sceptisch stond tegenover bepaalde ‘charismatische uitingen’. Maar ik heb de echtheid, heerlijkheid van kracht van God ervaren. Wat mij bijblijft: 1.profeteren, 2.het verschil tussen ‘leven voor het aangezicht van God’ en ‘zijn in de heerlijkheid van God’. 3.de verwachting van de Heilige Geest in mijn eigen leven. We zijn gezegend in Nederland met sprekers als Wilkin, Martin en Willem: zonder dweperij en gemaakte vroomheid met grote passie het hart van God kunnen laten zien. Heb God beter leren kennen en mijn accu is enorm opgeladen.

 2. Wat was het een geweldig weekend in de breedste zin van het woord…. Vooral ook de humor van God. ’s morgens het gevoel om het verhaal van “zing voor de Heer” aan jou te vertellen. Onzeker als ik ben, deelde ik dat toch met onze gebededsgroep. “zal ik het doen?” We waren de auto 2 minuten uit en ja hoor…. Daar kom je aan lopen! Hilariteit ten top. De vrijmoedigheid waar Willem voor bad, heeft me niet meer los gelaten! Verder heb ik een soort gelijke ervaring gehad als jij. Je vertelde over de Opwekkingstent jaren geleden. Toen Willem sprak over Profetie, kreeg ik de woorden voor Curacao. Tegelijkertijd wist ik dat dit voor een bekende was en ik dus in principe niet naar voren moest. Maar God was zo krachtig dat ik naar voren werd getrokken.
  Ik MOEST gehoor geven aan Zijn stem.
  Op het moment dat ik het trapje op liep, de mensen op de 1e rij zag en de zaal er achter, zei God letterlijk:”Dit is het moment waar je al zo lang op wacht” Mijn hand begon te trillen van de kracht van de Geest en het trok helemaal over mijn rug. Op het moment dat we mochten knielen om ons elke dag toe te wijden aan God, kwam er een enorm stuk genezing. Ik heb vanuit mijn tenen gehuild. Ondertussen liet God het hele plan aan me zien van Zijn voorraadkamer. Onvoorstelbaar…. Menselijkerwijs is het veel te groot. Ik kan het nog steeds niet bevatten. Ik werd gebruikt om een ander een woord te geven en ondertussen kreeg ikzelf de openbaring dat deze woorden ook over mezelf gaan….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven