Warm in Oeganda!

Daar zijn we weer! Afgelopen zondag zijn we aangekomen in Oeganda. Kampala om precies te zijn. We verblijven hier bij Chris en Jurjanne die vanuit hun stichting Kaja Foundation helpen en begeleiden bij de bouw van een kinderdorp. Ze huren hier een prachtige bungalow met daarachter een gastenverblijf waar wij de eerste 2 weken bivakkeren. Baukje op de oprit bij Chris en Jurjanne

Het is hier weer een heel andere wereld dan in Ethiopië. Het is hier ontzettend groen en langs de straten zie je overal reclame in de vrolijkste kleuren. De mensen zijn hier nog echt een paar tinten donkerder en je zou het niet verwachten maar het is hier ook een stuk warmer. Misschien scheelt de temperatuur niet eens veel maar de luchtvochtigheid is een stuk hoger waardoor het in ieder geval warmer voelt. Je zweet hier eigenlijk de hele dag…

Het kinderdorp waar Chris en Jurjanne aan werken is ontstaan vanuit het weeshuis waar we anderhalf jaar geleden met een groep uit de Bethel een zomerproject gedaan hebben. We zijn er uiteraard al even langs geweest en het is echt een ontzettende verbetering. De foto’s van het dorp stellen we even uit tot een volgende keer. We hebben ze nog niet gemaakt 🙂 Het is wel een ontzettende vooruitgang! Anderhalf jaar geleden zaten er nog zo’n 120 jongens in een huis midden in de stad. Uiteraard veel te klein en niet erg geschikt voor zo’n grote “familie”. Nu staan er in het dorp al 4 huizen en het 5e is klaar om het dak te plaatsen. Meer ruimte binnen maar vooral ook buiten. Voetbal is de favoriete sport en bij het dorp is al een heus voetbalveld aangelegd.

Auto zoekenWe zijn begonnen met wat klusjes om Chris en Jurjanne te helpen. Daarnaast zijn we nog een beetje aan het settelen. We hebben al een telefoonnummer waarmee we ook goedkoop naar Nederland kunnen smsen (zie contact). Daarnaast zoeken we nog een auto. Het lijkt erop dat we er een gaan kopen. Huren is hier echt ontzettend duur! Het komt er op neer dat je na 6 tot 12 maanden huur de aankoopprijs al betaald hebt. Afschrijven doen auto’s hier bijna niet dus we zijn nu aan het zoeken naar een geschikt exemplaar om te kopen. Als het maar degelijk is want door de regelmatige en vele regen zijn de meeste wegen echt ontzettend slecht!

Nou ik zal weer even aan de slag met de database waar de gegevens van alle kinderen in staan. Ook erg belangrijk!

Zegen!

6 reacties

 1. Lieve, lieve en bijzondere vrienden,

  Welkom in Oeganda. Wat heerlijk om te lezen dat jullie veilig zijn aangekomen en al aan de slag zijn. We denken aan jullie en staan achter elk avontuur.

  Be blessed,
  Martin en Karin
  Ingeborg en Lieselot
  RM Team

 2. Wat klinkt dat allemaal goed! Ik heb het gevoel dat het voor jullie een beetje als ’thuiskomen’ is daar. Hoop ook weer hier op een fijne tijd voor jullie!!!

  Leafs

 3. Hi Gerard en Baukje,

  Erg leuk jullie te hebben leren kennen in Uganda en ik ga jullie volgen. Succes met jullie werk!

  Liefs, Ineke

 4. Hey Gerard en Baukje

  We zien dat jullie in Uganda zijn. Het lijkt me mooi dat jullie met eigen ogen zien dat de situatie verbeterd is. In het najaar mochten we genieten van de aanwezigheid van William in Nederland. Ook mooi voor hem om jullie weer te ontmoeten. Nou toppers, Gods zegen, wijsheid en bescherming.

  Groetjes van Johan en Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven