Let’s move on!

Afronden, afsluiten, afscheid nemen en overdragen… het is weer tijd om verder te gaan! Het koffer pakken gaat steeds geroutineerder en efficiënter. We hebben hier een goeie tijd gehad waarin we weer zóveel hebben geleerd van zowel het werken op Maranatha, de omliggende projecten/bedrijven, als van de mensen die we hier hebben ontmoet. Van de mensen die hier wonen en van de gasten die allemaal voorbij kwamen in het guesthouse. We hebben veel van de Ethiopische cultuur gezien en geproefd. Van het njeera eten tot de eindeloze koffie ceremonies (en koffie was al  niet onze favoriet;))

img_29641

We hebben het Ethiopië gezien wat toch ook steeds meer wil ‘ver-westeren’ Waar mensen dromen van een ‘goed’ leven en om, wanneer de mogelijkheid zich voordoet, naar Amerika te emigreren.  Van cola en popcorn tot extravagante bruiloften; allemaal luxe waar ze naar proberen te streven. Helaas is deze ‘droom’ maar voor een klein percentage Ethiopiërs werkelijkheid geworden en betekent leven voor de meeste Ethiopiërs nog veel te vaak óverleven.

Verschil makenimg_29371

We hebben gezien hoeveel invloed Genesis farm en ander opgezette bedrijven (met hetzelfde doel om geestelijke en natuurlijke armoede te bestrijden) hier hebben op de hele omgeving. Prachtig om te zien dat er hierdoor zóveel mensen werk hebben gevonden en er veel nieuwe ontwikkelingen en initiatieven uit voortkomen. De levensstandaard is er voor veel mensen in de omgeving enorm op vooruitgegaan. Ja, op deze manier kunnen we wel degelijk wat doen aan de armoede die er is!

‘Eindstage’

Aankomende zondag vertrekken we naar Oeganda. Op naar onze 3e en laatste ‘stage’. Met een heerlijk kort vluchtje van maar 2 uurtjes, hopen we in het begin van de middag op Entebbe airport te landen. We hebben er erg veel zin in! Nieuwsgierig hoe we Oeganda weer zullen ervaren nadat we er anderhalf jaar geleden zijn geweest. Ook zijn we erg nieuwsgierig hoe het kinderdorp in aanbouw (wat 1,5 jaar geleden tijdens ons bezoek nog een weeshuis was) er uit ziet, maar boven alles kijken we er naar uit om Joseph en zijn kids weer te ontmoeten.

Zodra we ons in Oeganda hebben gesetteld, zullen we zo snel mogelijk een berichtje achterlaten over onze ervaringen en schrijven we meer over onze werkzaamheden. Maar voor nu gaan we nog even genieten van het land en de Nederlandse gezelligheid…

zonsopgang-maranatha1

4 reacties

 1. Wat zijn jullie bijzondere mensen, dat je zo avontuurlijk en afhankelijk bent en echt de juiste weg aflegt om te komen waar God je wil hebben. Alvast welkom in Oeganda!
  Liefs,
  Martin en Karin

 2. Lieve Gerard en Bauke,
  super… Lijkt me heerlijk om te leren in Gods koninkrijk. Gods zegen voor jullie in Oeganda.En, Hij is daar ook!!

  Albert

 3. Het volgende adres alweer! Een hele goede tijd toegewenst met Joseph en kids! Ben benieuwd naar de verhalen. Tot mails en groetjes uit Drachten! Djoke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven