Verslag van de jeugdwerkerstrainingsdag in Rotterdam

De eerste trainingsdag van Royal Mission

bij-de-standsAfgelopen zaterdag was het zover. De eerste trainingsdag voor tiener- en jeugdwerkers die we zelf georganiseerd hebben als Royal Mission. Honderd jeugdwerkers uit de wijde regio van Rotterdam hadden zich aangemeld via de website. Met 10 mensen van het Royal Mission team waren we vrijdag al richting het gebouw van Kom & Zie Roterdam gegaan om op te bouwen. Het werd een leuke avond en een koude nacht!

Dwars door de sneeuw, kou en gladheid kwamen uiteindelijk 75 jeugdwerkers langs de inschrijftafel. De catering was fantastisch geregeld door Leo en Suzette van der Veeken, dus de ontvangst was warm en gezellig.

martin-geeft-les-1-kleinDe ochtend werd gevuld met 4 trainingsblokken, die in sneltempo langs vlogen. Duidelijk en uitdagend onderwijs, afgewisseld met korte getuigenissen van RM teamleden en concrete verwerkingsopdrachten. Tussen alle inhoud door werd er veel gelachen en was de sfeer steeds open en leergierig. Wat een feest!

lunch-3-kleinTijdens de middagpauze werd een gratis lunch aangeboden met 2 soorten soep, belegde boterhammen en broodjes frikandel en kroket. Overheerlijk en goed verzorgd. Het RM team had zich verspreid over de verschillende tafels en er werd druk gepraat, verwerkt en vragen gesteld.

Na deze heerlijke pauze gingen we op een iets rustiger tempo verder in een volgend lesblok over ‘de invloeden op het jeugdwerk’. Karin Koornstra vertelde uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om samen te werken met ‘het kinderwerk’. Haar advies aan alle vrijgezelle jeugdwerkers was om ‘verkering te beginnen met een kinderwerker’. Dat scheelt een hoop vergaderen achteraf 😉

Na alle inhoud hebben we tijd genomen om voor iedereen persoonlijk te bidden en een bemoediging vanuit God door te geven. Veel jeugdwerkers liepen met betraande ogen weg na het gebed. Aangeraakt door de liefde van God en de bemoedigende woorden.

Zo eindigde een prachtig dag met veel inhoud en echte zegen. En als toetje werd bekend gemaakt hoeveel het offer voor de bediening van Royal Mission had opgeleverd: ‘ruim duizend euro’. We zijn enorm gezegend. De dag was gratis, het gebouw kregen we aangeboden en een sponsor betaalde de hele catering. Het offer was niet voor de kosten (want de dag was echt gratis), maar een investering in de bediening van Royal Mission.

Als je het gemist hebt en ook graag deze trainingsdag meemaakt (met je team), dan krijg je een tweede kans. De volgende gratis trainingsdag is op 6 februari in Veenendaal. Meer info en inschrijvingen op royalmission.nl/trainen

Over Martin Koornstra

Getrouwd met Karin, 2 mooie dochters, passie voor Jezus, spreker, schrijver, trainer en een beetje gek!

3 reacties

 1. Wij zijn enorm bemoedigd en geinspireerd door deze dag met het Royal Mission team! Van harte aanbevolen voor (al dan niet)gepassioneerde jongerenwerkers!

 2. Beste Martin, Karin en RMteam,

  ik wil jullie bedanken voor de fijne dag. Geweldig bemoedigend voor jullie als team, zo vroeg in je nieuwe bediening.
  Ik geloof (!) dat jullie een geweldige ondersteuning zullen gaan leveren aan kinder- en jongerenwerkers in Nederland.

  Maar ook geweldig bemoedigend voor ons als jongerenwerkers; nieuwe dingen, herkenbare dingen, bevestiging, bemoediging, fellowship, netwerken enz. Iedereen vond iets van zijn of haar gading.

  Voor mij? Ik ben niet binnen 72 uur begonnen met een van de aktiepunten. Ik heb bevestiging gevonden.

  Dank jullie en ik hoop echt jullie snel weer eens te zien.

  Veel geluk en heel veel zegen in je bediening.

  Abdoel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven