Handige jongens, die Ethiopiërs!

De Ethiopische kerst is voorbij. Het werk op de boerderij loopt lekker. Baukje voelt zich echt weer helemaal goed. Het is vandaag heerlijk weer. Allemaal goede redenen om weer eens even te vertellen wat wij hier om ons heen zoal zien gebeuren.

Kerstpakket

Zo vierden wij dit jaar kerst...Over die Ethiopische kerst moet ik eerst even iets grappigs vertellen. Eergister, de dag voor kerst, had iedereen die je op straat tegen kwam een dier naast zich lopen of een kip onder de arm. Dat werd de kerstmaaltijd! De medewerkers van Genesis Farm, waar we verblijven, vertrokken allemaal met een mooie kakelende kip onder de arm en op Maranatha moest er een koe verdeeld worden. Nu wilde het met koe nr 20 allemaal niet zo opschieten qua kalven en melk, dus je raadt het al… We zijn eens even wezen kijken hoe dat ging. Tsja, het is misschien niet het leukst om te zien maar je ziet het hier regelmatig… zo gaat dat hier…

Ethiopisch kerstpakket

Nieuw rijbewijs

Zoals we in onze blog “Een rijbewijs in Ethiopië” al vertelden hebben we laatst een Ethiopisch rijbewijs gekregen. Een tijdelijk rijbewijs welteverstaan. We zouden eigenlijk een normaal rijbewijs moeten krijgen maar de pasjes waren op. Als we over een maand terug zouden komen kregen we gratis het normale rijbewijs wat voor enkele jaren geldig is. Nu willen we dit rijbewijs wel graag hebben aangezien we in ons achterhoofd het plan hebben om eens met een auto deze kant op te komen als we besloten hebben waar we willen wonen. Scheelt weer 2 tickets!

Ook voor de tractor moet je een rijbewijs!Goed, vanmorgen zijn we maar weer naar het kantoor gegaan voor nieuwe rijbewijzen. Het ging snel deze keer; binnen een half uur stonden we weer buiten! Met opnieuw een tijdelijk rijbewijs… de pasjes waren er nog steeds niet. Toen ik uitlegde dat we er aan denken om nog eens het land binnen te komen met een auto vertelde de ambtenaar dat we dan wel met een verlopen rijbewijs mochten rijden… hij heeft zijn naam en telefoonnummer er nog even opgeschreven en zo kon het dan wel. Heerlijk, wat een praktische kerel! Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan.

De één zijn dood…

Mensen in Ethiopië en de rest van Afrika zijn vaak handig met de weinige middelen die ze hebben. Vaak zeggen we tegen elkaar: “Ja, dat is eigenlijk best wel slim…” Zo vertelden we in de bovengenoemde blog ook over de vele ongelukken die hier helaas gebeuren. Toen we dat schreven hadden we net iemand zien overlijden langs de weg, waarna er op deze plek meteen een kruis werd geplaatst. Dat kruis was natuurlijk een prima monument voor de overledene, maar je kunt er veel meer mee! Het geval is namelijk dat er een Ethiopische Beterband op deze plek gevestigd is. Nu hebben deze bandenzaakjes altijd een oude band naast de weg hangen en een lange luchtslang zodat ze op het asfalt (midden op de weg) hun werk uit kunnen voeren. Misschien voel je hem al aankomen… (zie onderstaande foto)

"Herdenkingskruis" naast de weg

Verder willen we nog even vertellen dat God de allerbeste werkgever is! We hebben voor het eerst in ons leven een 13e maand gekregen… wat een zegen!

Vandaag realiseerden we ons dat we over 2 weken alweer weg gaan. Time flies when you’re having fun! De man die ons werk zal overnemen zullen we helaas net niet ontmoeten omdat hij een dag na ons vertrek aankomt, maar hij is een echte prof dus het zal na ons vertrek allemaal nog veel beter worden.

4 reacties

 1. Lieve Gerard en Baukje,

  Blij te zien dat het zo goed met jullie gaat, het is hier zo koud!!!,en bij jullie vast weer lekker warm! Wij wensen jullie veel zegen voor de laatste 2 weken in Ethiopie. Liefs, heit en mem

 2. Hallo lieve vriendjes!
  Wat fijn om te lezen dat alles goed gaat. Jullie belevenissen in Ethiopie zijn erg boeiend om te lezen. Vooral de betreffende foto’s maken het visueel ook erg leuk. Nog maar even doorzetten en dan op naar de volgende bestemming. De tijd vliegt inderdaad voorbij…
  Dikke tut van ons

 3. De laatste lootjes, of zijn het veertjes in Ethiopie en dan vol goede moed naar Uganda.
  Succes en zegen gewenst.

  Wim en tineke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven