Tijd om na te denken…

Loopt het het ene moment allemaal soepeltjes, zo is het ritme binnen een paar dagen compleet verstoord. Na een bezoekje aan Peter en Bodile in het zuiden van Ethiopië (Awassa) ben ik gestoken door een malariamug. Het zou in deze tijd van het jaar niet veel voor moeten komen, maar het is dus wel gebeurd. Twee dagen na ’thuiskomst’ kreeg ik opeens last van hevige koortsaanvallen. Met buikpijn, hoofdpijn, spierpijn en enorme misselijkheid erbij, maakte het dat ik me toch wel erg beroerd voelde. Omdat we alert waren op malaria kon ik snel met de goeie medicatie starten. Hierdoor voelde ik me binnen een paar dagen al een stuk beter. straatbeeld-addis1Op zulke momenten mis je toch echt wel het comfort van Nederland waar we tenslotte alle mogelijke middelen voor handen hebben. Ook het niet hebben van een ‘eigen’ plek is toch wel iets waar je naar verlangt. Niet even lekker op de bank liggen om uit te zieken. Natuurlijk ook geen vrienden en familie die je even op kunnen zoeken, geen tv om lekker naar te kijken en het ontleden van de Ethiopische tijdschriften in het Armhaars is toch wel een hele klus. Je moet het doen met de middelen die je hebt om het zo aangenaam mogelijk te maken. Ik krabbel er ondertussen steeds meer bovenop, maar omdat het hier een hele zoektocht is om het juiste/gezonde voedsel te vinden is mijn lichaam er iets langer mee bezig om weer in ‘balans’ te komen. Dit alles heeft ons toch wel even stil gezet en heeft ons weer tijd gegeven om na te denken over onze toekomst. Kunnen we dit (Afrika) leven ook aan wanneer het niet altijd even makkelijk is?

Tegelijkertijd beseffen we ons ook weer hoe gezegend we mogen zijn dát wij de mogelijkheden en de middelen hebben om weer beter te worden. De medicijnen kostten omgerekend maar € 0,15 maar toch zijn er genoeg mensen die dit niet kunnen betalen. Jaarlijks sterven er ca. 1 miljoen mensen aan de gevolgen van malaria, waarvan de meeste kinderen zijn. (<5) Ook dit is weer een reden en extra stimulans waarom we ons in willen zetten voor de allerarmsten op deze wereld. Ja, dit leven kunnen en willen wij aan gaan!

zonsopgang

Nu Gerard z’n ouders, broertje/vriendin en zusje weer zijn vertrokken gaan we samen weer lekker aan de slag.  Bedankt voor alle briefjes/kaartjes/gebeden/bemoedigingen en alle (lekkere) cadeaus uit Nederland! Dit doet ons enorm goed!

4 reacties

 1. Happy 2010 Gerard and Baukje!God’s blessings and guidiance and directions we pray for you both in your working in Africa.It is good to hear you are getting better from your Malaria illness and speedy recovery i wish you :). Be extra careful in what you guys eat and drink and with time you will both adapt to the African way of life and make use of what is there to enrich your health, you still have to discover the healthy food there.May our father in Heaven lead you both in your working to his Glory. Amen

 2. Als eerste de allerbeste wensen voor 2010. Dat dit een gezond, liefdevol, succesvol en bovenal een gezegend jaar voor jullie mag worden. Dat jullie echt de vruchten van Gods werk mogen aanschouwen! En uiteraard bemoeidigd en versterkt mogen worden in jullie werkzaamheden!

  Heel veel beterschap baukje! Hoop dat je snel weer helemaal de oude bent en nog meer jullie eigen draai kunnen gaan vinden. Ben erg benieuwd naar jullie volgende blogs! Weten jullie toevallig waar jullie je deze zomer zullen bevinden?

  Liefs Niko en Roselique

 3. He super vervelend voor je die Malaria het blijft geen pretje! Hopelijk ben je er snel weer helemaal bovenop. Hebben jullie leuke feestdagen gehad? en genoten van de familie over?

  Nou tot gauw.

  Ciao Jur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven