Verslag reis Curaçao

Een weekje Curaçao,

Na de kids bij onze vrienden te hebben gebracht met schema’s van al hun activiteiten, maakten we onze koffers klaar met alleen maar zomerkleding voor onze reis naar Curaçao. Uitgenodigd door Wilkin en Aukje van de Kamp om met een team van vrienden en Kees Kraayenoord met zijn band mee te werken aan de “greater grace tour” op Curaçao. En daar zeg je natuurlijk geen ‘nee’ tegen. We vertrokken maandag 9 november met Wilkin en Aukje en Tijs en Mandy naar de Antillen. De anderen waren er al of kwamen later.

in-de-zonWe werden hartelijk ontvangen door onze gastheer en gastvrouw Cees en Rommy van Harten, de verantwoordelijken van kinderhuis van Hebron. De tropische zon en wind kwam je tegemoet en gaf je steeds een vakantie gevoel. We verbleven in een groot huis met zwembad op een vakantie resort en doken iedere dag wel even het zwembad in kijkend naar de palmbomen. We hadden auto’s tot onze beschikking en werden overal voor ingezet.

Een korte impressie van onze activiteiten

Martin hield een Bijbelstudie over de Heilige Geest bij een groep medewerkers van de kinderhuizen en we mochten voor iedereen bidden. Ook hier werd het boek Leef Koninklijk gelezen en konden we hun vragen beantwoorden. We hebben ook cd’s uitgedeeld van “Je bent een koningskind” en dvd’s van “Megamoves”.

bidden-met-voorgangersWilkin sprak voor vele leiders van het eiland met als thema”eenheid”, wat een sprekend onderwerp was op een eiland waar 60 kerkjes te vinden zijn voor 140.000 mensen!

Onverwachts zaten we in een radio studio voor een live interview en hebben daarna een heerlijk broodje gegeten bij de SubwayJ .We hebben gesnorkeld in een van de prachtige baaien met wit zand en diep blauw water, wauw en wat een bijzonder vissen zwemmen er dan onder je door, amazing … Ook Willemstad bezocht, een leuke stad met allerlei gekleurde huizen een karakteristieke loopbrug die zijwaarts open en dicht kan, al naar gelang het aantal zeilboten of  vrachtschepen.

Allerlei soorten sapjes en smoothies uitgeprobeerd. Kinderen uit achterstandswijken opgehaald met auto’s voor hun wekelijks kinderclub
kinderclub2 bij Mirjam en Erwin. De kids een medaille omgehangen namens de Koning opdat ze nooit zullen vergeten dat ze Koningskinderen zijn.

Alle kids kregen een heerlijk broodje en we hebben liedjes in het papiamento gezongen! Karin had allerlei materiaal en kadootjes meegenomen die goed van pas kwamen.

Indrukwekkend was het bezoek aan de gevangenis Bon Futura, waar Kees Kraayenoord een concert gaf voor de mannenafdeling. Ruwe, stoere mannen die op het eind van het concert meedansten of meespeelden met de band. Er worden ook regelmatig gevangenen gedoopt. Je kunt vrij zijn in de gevangenis en gevangen daarbuiten.

radiointerview1Op zondagmorgen bij een plaatselijke gemeente de dienst geleid, getuigenis gegeven, lied gezongen en veel gelachen tijdens de preek van Martin wat mensen vrij en vrolijk maakte. Een kinderconcert bij gewoond met de kids van de 4 kinderhuizen, deed me erg aan Suriname denken, prachtig om de kids zo te zien zingen.

Iedere avond aten we bij Cees en Rommy Surinaams, Arubaans, Colombiaans of Italiaans om daarna met het hele team, zo’n 20 man sterk naar de conferentie te gaan in House of Worship. De mensen waren erg blij met onze komst en reageerden op alle preken en liederen en hongerden naar Gods Genade. We moesten iedereen beloven om terug te komen, wat we natuurlijk graag doenJ

Maandagnacht 16 november weer naar huis gevlogen om snel naar onze kids te gaan en ze weer in onze armen te sluiten…

Over Martin Koornstra

Getrouwd met Karin, 2 mooie dochters, passie voor Jezus, spreker, schrijver, trainer en een beetje gek!

1 reactie

 1. ha Martin en Karen
  wat een moie tijd hebben jullie daar gehad zeg
  ik heb ook net op you tube het verslag gazien van Kees kraaienoord
  nou geweldig zeg
  God is goed

  veel zegen voor jullie
  groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven