Eindelijk, communicatie!

Eindelijk laten we even wat van ons horen. Communicatie met de ‘wereld’ was de eerste week moeilijk, maar nu hopen we weer beter bereikbaar te zijn (zie ook nieuwe contactgegevens). Hierbij even een korte blog over onze eerste week. Over een paar dagen versturen we onze nieuwsbrief waarin we uitgebreider vertellen over het project.

Water halen

Welkom in Ethiopië, welkom in Afrika

Aangekomen in het ‘echte’ Afrika, tenminste: zo voelt dat voor ons. Zodra we het vliegveld in Addis Ababa verlieten kwamen de Afrika geuren ons tegemoet en viel de chaos in het verkeer meteen weer op: uitlaatgassen, stofwolken en brandluchten…. Zo smerig, maar toch ook wel weer vertrouwd. Het is niet zoals het eigenlijk zou moeten zijn maar wel zoals Afrika op dit moment is.

Onze verblijfplaats is super! We verblijven op Genesis Farms (Debre Zeit) in het guesthouse waar goed voor ons wordt gezorgd. Vanaf het balkon hebben we een prachtig uitzichtPaard en wagen over de farm met op de achtergrond een meer en bergen. Wel moesten we vooral de eerste nachten wennen aan de nieuwe geluiden. Geen apen en krekels meer, maar huilende hyena’s en blaffende honden!

We zijn de eerste dagen vooral aan het oriënteren geweest om een goed beeld te krijgen van het project. Daarnaast hebben we al veel mensen mogen ontmoeten, waaronder ook veel Nederlanders.  Gezellig en daarnaast interessant om de verschillende bedrijven en projecten te bekijken die ze hebben opgezet. De Nederlanders hier doen regelmatig gezellige dingen zoals volleybal op zaterdagmiddag, leuk!


Maranatha farm

Als onderdeel van Double Harvest, waar ook Genesis farm onder valt, wordt er Plattelandgewerkt aan een nieuwe farm. Deze (Maranatha)farm moet nog helemaal opgebouwd worden. Een gedeelte van de koeienstal (incl. Nederlandse koeien), office en magazijn zijn al opgebouwd en aan de fundering van de eerste kippenstal wordt gewerkt. De komende maanden mogen wij meewerken aan Maranatha farm door de dagelijkse bouw- en boerderijwerkzaamheden te coördineren. Nu moet er zo snel mogelijk 2 hectare mais geplant worden, gelukkig zijn er genoeg mensen in de buurt die hier wel veel kennis van hebben. Al met al weer een hele nieuwe uitdaging, want met dit werk zijn we niet heel erg bekend. Gelukkig leert het snel en kunnen we de komende weken/maanden steeds meer praktijkervaring op doen. Gerard is vooral op Maranatha farm bezig om deze werkzaamheden te begeleiden. Ik ben voornamelijk op Genesis farm bezig om een start te maken met de administratie voor Maranatha. Ik kijk daarnaast nog om me heen of er (binnen of buiten) Maranatha nog meer werkzaamheden zijn.

Haring happen

Afgelopen zaterdag zijn we met een groepje naar Addis geweest om een markt te bezoeken die door verschillende buitenlandse ambassades werd georganiseerd. Elk land vertegenwoordigde z’n eigen producten en wij hadden onze hoop gevestigd op hagelslag en pepernoten bij de Nederlandse kraam , maar helaas, het was al uitverkocht.. jammer. Gerard heeft nog wel genoten van een echte zoute haring. Tsja, je bent Nederlander of je bent het niet. 🙂

Haring happen

8 reacties

 1. Hoi Gerard en Baukje
  Wat fijn dat we weer wat van jullie kunnen lezen hier!
  Goed om te horen dat jullie daar goed verzorgd worden.
  We wensen jullie daar natuurlijk ook een hele fijne gezegende tijd toe in Ethiopie en dat jullie maar veel mogen betekenen voor de mensen daar.
  groeten en veel liefs van oom Simon en tante Thea

 2. Een nieuwe wereld, nieuwe mensen, nieuwe situatie.. Zal wel even een omschakeling zijn? Mooi om te lezen hoe het gaat!
  Veel succes, en geniet van je tijd daarzo!

 3. Hey Gerard en Baukje,

  Mooi dat jullie goed aangekomen zijn en een goede verblijfplaats hebben. Ben wel benieuwd wat jullie adres is daar 🙂 Zag het namelijk niet bij de contactgegevens staan.

  Groetjes Jantina

 4. Fijn dat het goed met jullie gaat.
  Het opzetten van boerderijen waar de lokale bewoners aan het werk kunnen is een goede zaak. succes ermee.

 5. Goeiedag eev’m.

  Leuk om te zien dat jullie heerlijk op de “ranch” van Gert van Putten zitten.
  Wij waren daar in okt 2008 met 5 stellen om projekten te bekijken en hebben echt genoten van de gastvrijheid van Genesis Farm en de fantastische verzorging door kokkin “abeba”.

  Ik zou zeggen : Go for it, leer veel van elkaar en be blessed.

  Hartelijke groet uit het frisse, maar altijd mooie Rottvallecity.

  Janny & Appie Ploegh

 6. Misschien bij een volgend bezoek aan Nederland even bij ons komen stage lopen, ha ha !
  Grappig dat jullie nu op een boerderij wonen en werken, is een prima leventje trouwens (echt een way of life in Nederland tenminste).

  Gr.
  Elri

 7. he gerard en baukje,
  fijn om weer wat van jullie te lezen, straks in Nederland weer lekker tot rust komen, kunnen we samen terugkijken op Afrika en even lekker hollandse kost eten haha, wat missen jullie het meeste..
  kunnen jullie voor ons wat chicken ticka meenemen van de garden city haha
  tot snel
  liefs aldert en jenny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven