Nieuws en visite!

Een paar dagen ACAT…

Het is zover, we weten waar we heen gaan als we uit Zuid Afrika vertrekken! Eten!Zoals we in onze vorige blog al schreven hebben we vorige week een paar dagen mee gekeken bij de organisatie ACAT. Ze geven trainingen en daarnaast blijven ze een aantal jaren nauw betrokken bij de mensen die deelnemen aan het programma. Een belangrijk onderdeel van de training is geestelijk. Er wordt verteld over God en dat we allemaal dankzij Jezus een relatie met Hem kunnen hebben. Hierbij is er ook veel aandacht voor de oorspronkeljke religies. Veel mensen hier doen aan een of andere vorm van voorouderverering. Ze geloven dat  hun overleden familie bij God is en dat de overledene een goed woordje voor hen kan doen bij God. Daarom doen ze er alles aan om de overledene gunstig te stemmen. Dit begint al met dure begrafenissen die ze helemaal niet kunnen betalen! Op de een of andere manier verwachten ze toch dat de dode wel met God regelt dat ze er veel voor terugkrijgen. Het enige wat  ze echter krijgen zijn schulden en andere problemen…  Toen we later op bezoek gingen bij een paar mensen die hiermee stopten en voor Jezus zijn gaan leven was hun leven duidelijk veranderd… heel bijzonder.

Deze week was ook bedoeld om te kijken of we misschien voor een aantal maanden met hen mee wilden werken om van ze te leren. We hebben besloten om dit niet te  doen. We zijn bang dat 5 maanden iets te lang is en we kunnen ze momenteel nog niet beloven dat we zo gaan werken als zij doen. Wel hebben we veel geleerd en er goede contacten aan over gehouden. Het zou maar zo kunnen dat we in de toekomst nog eens met ze gaan samenwerken in een ander land!

Maar goed, over 4 weken zijn we niet meer in Clansthal en ook niet bij ACAT. We vliegen 21 november naar Double Harvest in Ethiopië! Het leuke hiervan is dat zij weer een totaal andere manier van werken hebben dan Charibiz (waar we nu voor werken) of ACAT. In plaats van mensen te helpen zelf iets op te zetten heeft Double Harvest een groot agrarisch bedrijf opgezet waar mensen een baan kunnen krijgen. Eigenlijk moeten de mensen het dus nog steeds zelf doen, maar de omstandigheden worden gecreëerd door Double Harvest. Naast Double Harvest zijn er in de directe omgeving nog diverse andere projecten en bedrijven opgezet met het doel de mensen te helpen. We zijn erg benieuwd!  Zoals het nu lijkt vliegen we 18 januari vanuit Ethiopië naar Oeganda (maar 2 uurtjes 🙂 ). Met een enkele ticket kom je Ethiopië niet in en we wilden toch al  graag in Oeganda bij een paar projecten gaan kijken… Daarnaast hebben we het gevoel dat dit wel eens de plek kan worden waar we voor langere tijd gaan blijven… nog niets is zeker maar we weten inmiddels dat God altijd op tijd deuren voor ons opent en sluit!

Visite

safari-ontbijtjeWe waren nog maar net terug van ACAT toen mijn jongere broer Mindert en zijn verloofde Nienke aankwamen. Ze bleven een week en we hebben het erg gezellig gehad en leuke dingen gedaan. We wilden nog graag in een van de vele wildparken in de omgeving gaan kijken dus dit was even een mooie kans… echt super om te zien hoe mooi de natuur geschapen is…  Verder hebben Mindert en Nienke ons nog met van alles geholpen en ze hebben hier hun trouwringen besteld… Op 7 mei 2010 gaan ze namelijk trouwen en nemen wij hun ringen mee! We maken hier dan waarschijnlijk ook onze ‘zomer’vakantie van. Niet een echte zomervakantie, maar ach… in Afrika is het toch altijd zomer 🙂

giraffeOja we hebben ons webalbum (rechts in het menu) aangepast! De foto’s staan nu overzichtelijk per maand…

Ik ga nu stoppen want we hebben ons inmiddels aangepast aan de Afrikaanse gewoonte om vroeg te gaan slapen en vroeg weer op te staan! Welterusten!

3 reacties

 1. Hoi Gerard en Baukje,

  Ik word er echt zo vrolijk van als ik lees hoe jullie daar in Clansthal nog druk bezig zijn. Echt heel leuk om verhalen te lezen van de dingen die jullie daar doen, ook natuurlijk omdat ik me bij de meeste dingen wel een beeld kan vormen 😉
  Ook fijn dat jullie al weten waar jullie straks aan de slag kunnen.
  Ik wens jullie alle goeds en veel succes met de laatste maand in ZA en natuurlijk verder in Ethiopie en Oeganda!
  Ik blijf jullie zeker volgen!

  Groetjes,

  Lianne

 2. Ha Gerard en Baukje!
  Leuk weer, jullie verhalen! Ik ben ook gelijk even jullie foto’s allemaal gaan kijken! Gaaf! Veel is zo herkenbaar… 😉 Ik spotte zelfs mezelf nog geconcentreerd vissend, haha. Tof ook de foto’s van het kleuren en op de scholen (tja, die blijven toch een tikje specialer! ;)) de kids genieten zichtbaar van het kleuren!
  Gaaf ook, de foto’s van het wildpark! Toffe beesten he? Elke keer indrukwekkend…
  Hé, geniet nog even verder en succes bij al het werk!
  De groeten aan papa Simon, aan Renskje, aan Wanda en Warren, aan andere kerkmensen, aan Simon jr en Mandy, aan de social worker bij de Soupkitchen, etc, etc, etc!

  Veel liefs, Danielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven