Home sweet home

Daar zijn we dan weer… terug op onze tijdelijke thuis basis Zuid Afrika. We hebben een goede vlucht gehad. Gistermiddag na thuiskomst meteen alles even opgeruimd en boodschappen gedaan om vandaag meteen weer aan de slag te kunnen. We waren natuurlijk erg benieuwd hoe Andre en Maxwell het met z’n tweetjes hebben gedaan.

wij-op-de-oprit-2

We hadden er alle vertrouwen in dat alles goed zou komen, maar het is ook wel spannend om te zien hoe je alles weer tegen zult gaan komen. Gelukkig hebben ze het erg goed gedaan! Het heeft de afgelopen weken veel geregend waardoor het soms erg moeilijk was om alle tunnels te bereiken. Daarnaast dreigden een aantal tunnels in te zakken en belemmerde de regen soms het werk. Daarom hebben ze in de uren dat er geen regen is gevallen alles op alles gezet om hun werk af te maken. Goed bezig! Het voordeel van de regen is dat de groentes enorm zijn gegroeid! We zijn echt verbaasd dat het zo hard kan groeien in twee weekjes tijd.

malangeni-schoolkinderen

Naast het verplaatsen van een aantal tunnels, zal er volgende week dus veel tijd worden besteed aan het ophalen en verkopen van de oogst. Andre heeft naast de ‘normale’ werkzaamheden ook de boekhouding op zich genomen. Morgenochtend gaan we na de soupkitchen naar hem toe om te kijken of ook dit goed is gegaan.

ACAT

We hebben in onze nieuwsbrief al geschreven over ACAT. We denken er over na om misschien met hen mee te werken om meer te leren over hun manier van werken. Dit zal voor een periode van 5 maanden zijn. Als we komen willen ze serieus in ons investeren en daarom willen ze graag een toezegging van ons dat we er de komende jaren dan ook echt wat mee gaan doen. Omdat dit van tevoren natuurlijk moeilijk te bepalen is, hebben we de afspraak gemaakt om eerst een paar dagen mee te draaien en te kijken of het bij onze manier van werken past.

acat-helemaal-organisch

Dit zal volgende week al zijn, aangezien dat voor hun de laatste trainingsweek van dit jaar is. We hebben eerst afgewacht hoe Andre en Maxwell het zouden doen en omdat dit prima is verlopen kunnen we ook nog wel eventjes naar ACAT. We zijn benieuwd!

Bezoek

Zaterdag over een week krijgen we bezoek! Mindert (Gerard z’n broer(tje)) en Nienke komen een weekje langs, gezellig!

aapjes-op-de-carport

Door de gunstige ticketprijzen (€350,- voor een retour Amsterdam – Johannesburg) is het nog wel eens leuk om ‘even’ langs te komen. Ze kunnen ons mooi even helpen en de tijd die we daarmee besparen kunnen we mooi gebruiken om wat leuke dingen te bekijken en te doen!

We hebben het meteen al weer druk met de dagelijkse werkzaamheden en zijn daarnaast druk aan het plannen voor de komende weken. Vreemd dat we een paar dagen geleden nog in Nederland zaten. We vonden het erg leuk om veel mensen te zien en weer even bij te praten. We zijn zo verwend met gebak en ander lekker eten, dat we deze avond maar weer even naar de sportschool zijn gegaan. :)- Ondanks dat het maar een kort bezoek was, is het goed geweest om even terug te zijn. Bedankt allemaal!

5 reacties

 1. Hoi Gerard en Baukje,

  Ik vond het ook leuk om jullie heel even weer te zien. HOe gaat het daar bij jullie? Hier gaat alles wel redelijk.
  Ik mis jullie toch wel een beetje heel erg.

  Groetjes Eline

 2. Lieve kinderen,

  Goed dat jullie de draad weer oppakken. Toch blijft het vreemd dat jullie zo ver weg zijn. We zijn benieuwd naar het nieuwe project. We vertrouwen er op dat jullie er goed ove na denken. Een groet van ons allemaal hier en tot horens.

 3. Hey Gerard en Baukje!

  Mooi om te lezen over jullie belevenissen en avonturen 🙂 Erg interessant!
  Moest laatst even twee keer kijken of ik het wel goed zag dat Baukje in de kerk zat…ja dus. Goed om weer even terug te zijn denk ik, maar vast ook druk.
  Leuk dat onze Focuskring jullie als zendingsechtpaar heeft! Horen jullie er toch nog een beetje bij 😉

  Veel succes en Gods zegen bij het werk dat jullie doen en met de keuzes die jullie maken voor de komende tijd!

  Groetjes Jantina

 4. Hoi gerard en boukje,Prachtig mooi jullie verhaal doe nog eventjes de groetjes aan mijn lieve vriendinnen Rosny Zandilla Nancy Tseritty Wandaen Nono Heel veel zegen in Etypie Weer heel anders dan in Z|A Maar wel realiteit. EEn mooie reis toegewenst en Gods zegen Doei Gerbrich.

 5. Hoi Gerard en Baukje.
  Nog gefelicteerd met je verjaardag en veel succes met jullie werk.
  Pas goed op elkaar.
  groetjes Wim en Tine van der wal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven