Goede resultaten en veel politiebureaus…

Even een berichtje uit Zuid Afrika voor we dinsdagavond naar Nederland vertrekken. We komen voor twee bruiloften maar na bijna 2 maanden Zuid Afrika hebben we er ook veel zin in om vrienden en familie te ontmoeten! Maar eerst het laatste nieuws…

Het werk gaat door

We zijn de afgelopen week druk bezig geweest met het voorbereiden van onze afwezigheid. Andre en Maxwell zullen het even 2 weekjes alleen moeten doen maar dat komt helemaal goed! De omzet van de tunnelhouders gaat overigens met de week omhoog en de systemen die we tot dusver hebben ingevoerd lijken goed te werken. Andre en Maxwell geven aan dat ze door meer duidelijkheid nu ook meer plezier in het werk hebben en we hebben al tijden geen tunnelhouders meer horen praten over tegoeden waar wij ons niets van herinneren. Yes!man-plant-spinazie Baukje heeft de afgelopen week 2 keer met Andre doorgenomen hoe de administratie en planning werken en inmiddels ziet hij het helemaal zitten. Zoals we laatst al schreven zien we Andre steeds verder opleven na een paar moeilijke jaren in zijn leven…

Vorige week hebben we bij de soupkitchen een kleurwedstrijd gehouden. Het hield de kinderen wel even bezig, ongelofelijk hoe fanatiek ze aan het kleuren waren, echt genieten! Tevens gaf dit mij nog even tijd om op zoek te gaan naar brood… Wekelijks krijgen we bij een broodfabriek zo’n of 80 tot 120 “misbakes”. Dit zijn de onverpakte broden die een beetje scheef, klein of beschadigd zijn, maar wel lekker en gezond! Veel van de kinderen die de soupkitchen bezoeken zijn wees of hebben andere problemen (sociaal werkster Nancy “selecteert” de kinderen) en de mensen die ze verzorgen hebben dit extra’tje vaak hard nodig. Deze vrijdag had de fabriek echter geen misbakes, we konden zaterdagochtend nog wel even bellen. Ook zaterdagochtend was er niets… probleem! Terwijl Baukje bij de kleurwedstrijd hielp vertelde ik Nancy dat ik zou kijken of ik ergens wat kon regelen… geen idee hoe, maar wat moet je anders! Al biddend reed ik in ons Chinese bestelwagentje over de snelweg. “Heer, hoe doen we dit? We kunnen deze kinderen toch niet zonder brood naar huis sturen?” Ik besloot om bij de supermarkt van Previn te kijken of we daar iets konden regelen. Van Previn mocht ik 10 verse broden meenemen! Dit was echter nog steeds te weinig om 50 kinderen het weekend door te helpen… Toen we de broden aan het inladen waren belde de broodfabriek of ik zo snel mogelijk kon komen, er was iets waardoor we toch brood konden krijgen. Toen ik er kwam kreeg ik een megalading broden mee! Eerstekeus verpakte bruine broden, warm uit de oven! Ze stonden gewoon tussen de bestellingen voor de klanten en ik snap nog steeds niet hoe het zit… Een ding is weer duidelijk, God voorziet!

Afgelopen zaterdag hebben we de prijzen uitgereikt voor de kleurwedstrijd. Iedereen had erg zijn best gedaan en ze hebben allemaal een bellenblaas gewonnen. De eerste prijs voor de jongens was een voetbal en voor de meisjes het spel twister. Feestje! gewonnen-voetbal

Het project na Charibiz…

Morgen hebben we een gesprek bij ACAT (site is niet echt hip…). Dit is een organisatie die mensen in arme gebieden zo’n 150 km verderop trainingen geeft die een week duren. Deze training gaat voor 50% over het Koninkrijk van God en voor 50% over skills als het opzetten van een eigen bedrijfje en dingen als het verbouwen van voedsel. De tijd heeft uitgewezen dat hun trainingsprogramma’s ontzettend goed zijn! Toen we hier net waren zijn we er een middag geweest en het werk wat ze deden sprak ons erg aan. Ze bestaan al 30 jaar en staan vanwege hun goede resultaten hoog aangeschreven. Morgen hebben we een gesprek met de directeur om te kijken of we misschien iets met ACAT kunnen doen… Een van de dingen waar ze nu op focussen is vermenigvuldiging van hun succesvolle concept in andere landen! In Nederland zullen we overigens ook nog wat gesprekken hebben om te kijken naar volgende projecten.

Politiebureau

De afgelopen anderhalve week zijn we helaas een paar keer in een politiebureau geweest. De eerste keer hadden Andre en Maxwell een aanrijding gehad met de Chinees. Het viel gelukkig mee, ze stonden geparkeerd en er reed een auto achteruit tegen ze aan… momenteel staat de auto bij de spuiterij en morgenavond halen we het geld op, geregeld dus. schade-chinees1 Het tweede geval is helaas minder makkelijk opgelost. In de nacht van donderdag op vrijdag ging het alarm hier af. Nu gebeurt dit wel eens vaker maar Baukje meende wat gehoord te hebben. Ik ben gaan kijken maar er viel niets op. We zijn weer gaan slapen maar de volgende ochtend kwamen we er achter dat er een raampje opengebroken was. Waarschijnlijk zijn de “inbrekers” er vandoor gegaan toen het alarm afging. Helaas hebben ze nog wel wat van onze kleding gestolen die op de waslijn hing… gelukkig geen erg duur spul, maar het gaat toch snel om ruim €150… Toen we dit eerst ook nog bij het politiebureau in de verkeerde plaats wilden rapporteren moesten we nog een bureau verder en kwam de stand op 3 bureaus in een dikke week, meer dan genoeg voor de komende tijd! Het is hier overigens wel goed geregeld bij de politie, we zijn alle keren snel geholpen en momenteel wordt er hier extra gepatroullieerd!

We kijken er naar uit om je in Nederland te ontmoeten! Ja… jou ook!

Mocht je bang zijn dat we je niet tegen zullen komen dan mag je natuurlijk voor de zekerheid altijd een reactie achterlaten 😉

Be blessed!

5 reacties

 1. Nou, jullie beleven daar wel wat zeg! Tijd voor een poosje ‘gewoon Fryslân’ 😉

  Alvast een hele goede terugreis gewenst en tot over een paar dagen!

  Leafs!!!

 2. eyey
  wat ontzettend leuk om te horen wat voor avonturen jullie allemaal beleven 😛
  echt tof dat het ook allemaal beetje leukt en merkt dat God in dingen voorziet!

 3. … omdat Friesland – ok, in termen van NL – niet om de hoek is, maar even een digitale reactie!
  Mooi verhaal weer! In het bijzonder die van de soupkitchen! Ik kan me helemaal voorstellen hoe leuk de kids een kleruwedstrijd vonden! Ze hebben vast ontzettend hun best gedaan! Gaaf!
  En idd wat mooi, dat het gewoon goed kwam met dat brood… Echt tof.

  Oh, en super leuk dat jullie een gesprek hebben bij ACAT! Ik vond het ook een ontzettend bijzonder bezoek toen. Ze doen mooie dingen daar en wie weet wat jullie in verder Afrika daar mee zouden kunnen…!

  Het ga jullie goed! Veilige reis terug alvast!

  Liefs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven