Weekend Lesotho

Afgelopen weekend zijn we samen met een groep van de full gospel ‘Church Alive’ voor een mssion trip naar Lesotho geweest.

Compleet ander landschap dan Zuid Afrika Donderdagochtend zijn we om 5 uur vertrokken. (Of eigenlijk half 6:   we waren onze portemonnee vergeten 🙂 ) Eerst reden we nog over fatsoenlijke asfaltwegen, maar na een uur rijden ging het al over op zandpaden, later hobbelwegen met kleine stenen die weer later overgingen in hele grote rotspartijen. Zo reden we uren en uren door de steeds hoger en steiler wordende bergen van Zuid Afrika en Lesotho. Gelukkig reden we in 3 goeie 4×4’s die de steile rotsbergen goed konden hebben. Na een stop bij de hoogste pub van Afrika en een sneeuwballen gevecht in de bergen, zijn we na een reis van 11 uur, ’s middags om 4 uur aangekomen op de plaats van bestemming. Best een pittige rit als je zo lang al hobbelend en stuiterend in de auto zit opgesloten. We mochten slapen in een huis van een kennis van pastor Aaron. (pastor uit Lesotho) Op zich een heel net huis. Gelukkig had pastor Francois twee stretchers voor ons meegenomen om op te slapen, (die waren we ook vergeten 🙂 ) want van binnen was er niets meer dan alleen maar steen en beton, gezellig! Een douche was er natuurlijk niet en de toilet stond achterop de tuin. (Gelukkig stond ‘ie daar, want op 5 meter afstand kon je ‘m nog ruiken.. heel smerig)

s’Avonds hadden we onze eerste ‘dienst’ in een klaslokaal. Iedereen kwam op de muziek af en binnen enkele minuten was het lokaal afgeladen met inwoners van het dorp. We hebben deze avond gedanst en gezongen, we hebben onszelf voorgesteld, we hebben film gekeken en geluisterd naar pastor Aaron. Mooi om te zien dat de mensen zo serieus waren en echt open stonden voor de mogelijkheid om te een relatie te hebben met God. Op de eerste avond hebben er al heel wat mensen een keus voor Jezus gemaakt! Goed begin van het weekend!

Na een brakke, hele brakke nacht met weinig slaap, zijn we de volgende ochtend weer op pad gegaan. Het schommelt er ’s nachts net boven het vriespunt en met alleen maar beton en overal tochtgaten is dat toch wel heel erg koud! Gelukkig had Brian een warm ontbijtje voor ons gemaakt met worst en eieren. Omdat alles hier (en in ZA) met veel olie en vet wordt voorbereid moest onze (lege) maag hier wel wat aan wennen. Gerard preaches the Gospel!Als ‘echte’ missionarissen willen we natuurlijk niet klagen, dus zijn we na het ontbijt vrolijk in de auto gestapt op weg naar de openlucht samenkomst. Deze samenkomst  hebben we op twee verschillende plekken gedaan. Na het opzetten van de geluidsinstallatie en het produceren van veel kabaal, kwamen er al snel weer veel mensen op af. Net zoals de avond ervoor (en de dag erna) hebben we gezongen, een preek gehouden, getuigenissen gegeven en voor de mensen gebeden. Ook op zaterdag- als zondagavond hebben we weer een dienst gehouden in het klaslokaal. Mooie avonden!

Zondagochtend om 6 zijn we veer vertrokken richting het warme zuiden, al uitkijkend naar een douche, lekker bed en gezond eten. (Zuid Afrikanen vullen zich alleen maar met vlees) Het was een mooi weekend. Bijzonder om in dit land te zijn wat weer zo anders is als Zuid Afrika. Blij en dankbaar dat er veel mensen een keus voor Jezus hebben gemaakt en leuk om de groep van de kerk beter te leren kennen. Omdat pastor Aaron de planning had gemaakt en daarnaast de enige was die Sotho kon spreken, voelden we ons soms wel passief.  Het is moeilijk om mensen te dienen terwijl je bijna niet met elkaar kunt spreken. Dit voelde soms wel wat nutteloos, maar we hebben heel wat indrukken opgedaan en daarnaast ook weer veel geleerd.

Kinderen in Lesotho

3 reacties

 1. Wat supergaaf dat jullie meteen al zo aan de slag kunnen en dat het zo prima verloopt! Maakt echt indruk op me. Mijn beeld bij dit soort avonturen is toch een beetje dat het zwaar afzien is en dat er eigenlijk niet veel gebeurt.. Super om jullie zo van een afstandje bezig te zien!

 2. hoi G&B,

  xperience of a lifetime…
  kben flink jaloers op jullie 😉

  deze ervaringen vormen je als mens, ik hoop dat jullie er een hele mooie periode hebben.

  groet
  Hille & de rest hier.

 3. Geweldig dat we jullie stap voor stap zo kunnen volgen.Het geeft ons ook weer een impuls om stappen te zetten.

  gr.

  Wikje,Martien en de kids

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven