Slumdog Millionaire in Zuid Afrika

Vandaag was weer een enerverende dag! We hebben een drukke week achter de rug waarin we veel konden doen. We hebben afscheid genomen van Sally (1 van de parttimers van Charibiz, ze vertrekt naar Durban, links op de foto) en weer veel voortgang gemaakt met de tunnels. sWe zitten nu al aardig in het project en daarmee ook volop in de werkzaamheden. We zijn druk aan het regelen voor komende weken/maanden, maar zijn vooral ook bezig om zaken te regelen die eigenlijk al gedaan moesten zijn. Dit geeft best wel veel druk, omdat we voor ons gevoel steeds achter de feiten aanlopen. Daarom hopen we de komende maanden het project zo te structureren en organiseren dat we bepaalde zaken van tevoren in kunnen zien in plaats van achteraf. Genoeg uitdaging voor ons dus!

Op bezoek bij…

Vandaag zijn we op visite geweest in een cultuur die weer compleet verschilt van de Afrikaanse. Afgelopen vrijdag brachten we weer wat groenten naar de supermarkt waar we wekelijks leveren. De eigenaar is Previn, een Indiër, en dat is ook duidelijk te zien in zijn supermarkt. Er staan ettelijke beeldjes van heilige olifanten en er hangen veel posters van goden met ik weet niet hoeveel armen. Previn is een ontzettend aardige man van achter in de 50. Tijdens een vorig bezoek had hij ons al verteld dat hij eens paar dagen in Nederland was geweest rond Koninginnedag (eigenlijk alleen Amsterdam, maar voor veel buitenlanders is Nederland niet groter dan Amsterdam). Deze keer nodigde hij ons uit om zondag (vandaag) met hem en zijn vrouw op bezoek te gaan bij familie die op een boerderij wonen. Gods Koninkrijk komt overal waar wij komen en we waren ook wel nieuwsgierig dus stonden we vanmiddag om 12 uur  weer bij de supermarkt. Na een ritje van bijna een uur kwamen we aan bij de boerderij in een prachtige omgeving. Er was nog meer familie en we zaten gezellig met elkaar in de huiskamer. Eten bij de familie van PrevinZoals we al eerder schreven leven de etnische groepen hier redelijk gescheiden van elkaar. Hierdoor blijft hun cultuur vaak goed behouden en is het ontzettend leuk om te luisteren naar gewoonten en gebruiken uit een andere cultuur en te vertellen wat er in Nederland “gewoon” is. Tijdens het gesprek werd de film Slumdog Millionaire nog aangezet. Deze film gaat over een jongen uit de slumbs (krottenwijken) in India die in Lotto Weekend miljonairs (ja echt, ze hebben het exact gelijk in India) komt en rijk wordt. Volgens de familie Singh geeft deze film een behoorlijk kloppend beeld van India ,dus eigenlijk hebben we een snelcursus India gehad. Toen de film zo goed als afgelopen was kwam het eten. We aten brayanie (?), gekruide kip, een soort gefrituurd brood en meer. Heerlijk eten maar wel ontzettend pittig! Een theelepeltje saus door de overheerlijke brayanie was genoeg om onze lippen in een uitslaande brand te zetten. Previn en de rest van de familie lepelden ondertussen met alle gemak een paar lepels van hun bord… Tijdens het eten hebben we nog uitgelegd waarom wij in Afrika zijn en dat dit kan omdat mensen in Nederland ons ondersteunen. Ook dit vonden zij erg interessant. PrevinToen Previn nog 4 keer had verteld over onze prachtige tulpenvelden en klompen en wij weer uitleg hadden gegeven over het drugsbeleid zijn we weer naar huis gegaan. Nog even een kleine voorbereiding voor morgen en dan is het wel weer mooi geweest voor vandaag!

Mission trip Lesotho

Donderdagochtend (5uur!) vertrekken we voor een outreach naar Lesotho. Dit is een klein onafhankelijk landje in Zuid Afrika waar het leven weer totaal anders schijnt te zijn dan hier. We gaan met een groep van de kerk (in totaal zijn we met 10 mensen) en een lokale voorganger. Pastor Aaron is een voorganger in de full Gospel Church en we gaan samen een soort openlucht conferentie houden. Het schijnt dat veel mensen in Lesotho erg open staan voor de boodschap van Jezus dus we zijn benieuwd wat er gaat gebeuren!

Oja! Ons webalbum werkt inmiddels en op het kaartje rechts kun je vanaf nu zien waar alles zich afspeelt! Volgende week komt er ongetwijfeld weer een verhaaltje, dan over onze belevenissen in Lesotho! We willen jullie bedanken voor alle reacties, erg leuk en bemoedigend!

10 reacties

 1. Hey br en zs,

  Zo te lezen gaat hij lekker!!
  Blijf schrijven , we lezen mee!

  En missen het ook dat we niet even zo bij jullie langs kunnen gaan..

  Gods zegen

 2. Hoi Gerard en Baukje,
  Leuk om jullie belevenissen te lezen op deze website.
  Zo kunnen we jullie toch een beetje volgen.
  Fijn om te lezen dat alles goed gaat met jullie en wat jullie allemaal beleven.

  Groetjes van ons allen

 3. Hey toppers!!!!
  Grappig, ik moest de laatste dagen steeds wat aan jullie denken, en nu zie ik dat mijn husband dat blijkbaar ook had…super om jullie verhalen te lezen, jullie maken wat mee…. heel veel zegen!!!We bidden!!!
  Liefs

 4. He skatsjes,
  Wat indrukwekkend weer allemaal! Heb de film van Slumdog Millionaire met Reinie in de bios gezien, heftig hoor! En dan is een film misschien niet eens te vergelijken met real life…
  Keep up doing the good work!
  X Klas

 5. Hooooooi!! Wat leuk om jullie verhalen te lezen en jullie foto’s te zien! We hebben nog niet alles helemaal gelezen, maar we vinden het cool dat jullie daar zo genieten en nu zijn begonnen met het ‘echte werk’;)… We missen jullie op de spelletjesavonden! Ik had voor 1 euro bij de kringloopweker een gouden beker gekocht met een konijn erop, die van het mooiste raskonijn van 1986 ofzo, en dat is nu onze wisselbeker. Hij is al door vele handen gegaan en er worden (mede door Paul en Gerlof) grootse plannen uitgebroed met puntensystemen en online rankings, verschillende disciplines enz, dus ik ben benieuwd;)
  Mijn verhalen staan op mijn weblog, check http://www.karininorge.blogspot.com!

  We wensen jullie veel zegen, rust, wijsheid en mooie belevenissen toe, en een dikke knuffel van Lianne en Karin!

 6. Mooi dat de foto’s er nu ook op staan! Dan krijgen we een duidelijker beeld van waar jullie zijn en wat jullie doen. Ook door jullie mooie verhalen natuurlijk!
  Die film heb ik ook gezien, erg indrukwekkend…

  Ben benieuwd naar jullie volgende verhaal!

  Leafs ús

 7. Al aardig aan de slag zo te lezen. En dit is nog maar het begin van alle ervaringen. Leuk om de dagelijkse beslommeringen om deze wijze te volgen. Zijn de mensen daar allemaal zo open, zoals de familie van Previn? Ik lees dat er weinig contact is tussen de verschillende culturen, maar jullie komen dus wel zo binnen.
  Slamdog Millionaire is een prachtige film, maar als het bijna waarheidsgetrouw is, dan is het wel schrijnend voor dat land!

  Ik hou jullie in de gaten! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven