Ultimate survivor les met Jay

Hier weer even een nieuw bericht van ons:in-de-bakkie1

Tunnelprojecten

Donderdag hebben we onze eerste echte ‘werkdag’ gehad. We zijn samen met Sally en Maxwell(werken beide voor Charibiz) langs verschillende kassen geweest om de oogst op te halen.  Verschillende tunnelhouders wisten dat we langs zouden komen, dus zij hadden hun oogst al gewassen en gebundeld klaar staan, zodat we meteen door konden gaan naar de supermarkt om de groentes te verkopen. We zijn de hele dag bezig geweest om langs verschillende tunnels te crossen. Heen en weer door het rural gebied van Malageni. Sommige mensen hebben ons vaak voorbij zien rijden: Hoezo “Hollanders zijn efficiënt?”  We hebben een goeie dag gehad en hebben al veel geleerd. We hebben een goed beeld gekregen van hoe alles in elkaar steekt, waar de dingen goed lopen en waar processen nog verbeterd kunnen worden. We verwachten dat we de komende maand veel toe kunnen voegen qua efficiëntie en administratie.

Soupkitchen en gevangenis

Aan het tunnelproject zullen we straks de meeste tijd besteden. Naast dit project zullen we de komende drie maanden ook 1 keer in de week in de soupkitchen mee helpen. Ook is er 1 keer in de twee maanden een dienst in de gevangenis. Hier zijn we zaterdagochtend heen geweest. De beveiliging was merkwaardig. Gerard werd even snel door iemand gefouilleerd en ik moest achter een gordijn en werd met een handscanner op alle mogelijke plekken gecheckt . Tsja, wie weet wat er allemaal onder mijn opgestoken haar zit ;-) . Toen we eenmaal binnen werd er meteen gestart met de opbouw van de speakers etc. De dienst werd gehouden op het binnenplein. Er liepen echt honderden gevangenen op het binnenplein gekleed in oranje pakken. Echt bizar om te zien; Wat zouden ze gedaan hebben? De dienst was indrukwekkend! Er zaten en stonden heel wat mannen geboeid te luisteren. Er zijn eerder (en ook zaterdag) in de gevangenis al heel wat mannen tot geloof gekomen. Je kon aan deze mannen vaak merken dat ze anders geworden waren dan de anderen. God is met ze bezig en de tijd dat ze nog vast zitten gebruiken ze nu grotendeels om zich te verdiepen in de Bijbel. Naast deze tweemaandelijkse dienst wordt er ook 1 keer in de twee weken een Bijbelstudie gehouden en komt er wekelijks een pastor langs voor persoonlijke gesprekken. Sommige van de gevangen komen bijna vrij. We hopen echt dat ze straks op het rechte pad blijven. Het zien van deze mensen, die hier vaak gekomen zijn nadat er ergens iets is misgegaan in hun leven, deed ons wel iets. We voelden echt een bewogenheid voor deze mensen, misschien moeten we hier later ook nog eens iets mee doen…

On adventure met Jay

Zondagochtend zijn we eerst met de hele Nederlandse groep naar de kerk geweest. De 6 ‘project’meiden hebben afscheid genomen, want zij gaan deze week weg. Naast hun afscheid werden wij verwelkomd voor de komende drie maanden. We kregen onverwacht de microfoon voorgeschoven om ons te presenteren. We werden hiermee toch wel verrast en hebben het daarom maar kort gehouden…  Na de dienst zijn we met Jay, Roshjna en de kids naar een dam (ergens in de bush) geweest. Hier gingen we vissen en eten. Jay en Roshjna zijn Indiërs en hadden dus  echt Indisch eten klaar gemaakt… echt heerlijk! Lekker pittig… Daar houden we wel van. (Sorry, de aardappeltjes worden nog steeds niet gemist). Het vlees was overigens een hert wat Jay had geschoten omdat het de groenten bij zijn kleine boerderij opat… maar wel lekker! Ondertussen had Gerard al twee dikke vissen gevangen.

ultimate-survivor-met-jay

We kregen daarna les van Jay hoe we dit nou moeten voorbereiden. Dit stuk was best onsmakelijk, maar wel heel leerzaam, je weet natuurlijk nooit waar we nog eens komen! Nadat de vis tien minuten boven het vuur heeft gehangen konden we de vis opeten. Erg lekker (echt waar!) en leuk om mee te maken! We hopen dat we de volgende keer met Jay gaan crocodile hunten.

Nou, dit was voor deze keer weer een heel lang verhaal. Morgen gaan we alles tunnels bezoeken, dus dat gaat een lange dag worden. Vandaag kunnen we weinig doen omdat het een nationale feestdag is:  Women’s day. Ik ben benieuwd!

4 reacties

 1. Hoi Gerard en Baukje
  Wat leuk dat we nu kunnen reageren.Jullie hebben al heel wat gedaan zo te lezen. Wees maar voorzichtig met die krokodillen!
  Houd het maar bij een visje die zijn sneller gaar!

  Hier gaat alles zijn gangetje.
  Het is nog steeds mooi weer.
  groetjes van oom Simon en tante Thea

 2. Heej Gerard en Baukje,

  Zo te horen vermaken jullie je prima daar. Mooi! Het werk past ook wel perfect bij jullie, lekker bezig zijn! Super ook om te horen dat de gevangenis daar zo gebruikt wordt door God.
  Nog bedankt voor jullie ecard erg leuk en attent!

  Veel succes en plezier de komende tijd.

  Gods zegen en dikke knuffel

  Albert en Nynke

 3. Hé daar! Leuk om jullie avonturen te volgen. Gaaf dat jullie al zo op je plek zijn. Bijzondere dingen hebben we al zien passeren, echt super. En dan ook nog zo’n strand, wauw 😉

  Geniet ervan en be blessed! F&M

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven