Verslag afscheidsfeest van de Bethel

Vanmiddag was het zover. Ons afscheidsfeest van de VBG Bethel. Natuurlijk zijn we nog tot 1 september in dienst, maar dit was het moment om samen terug te kijken op 5 bijzondere jaren.

De laatste X-stream hadden we 3 weken geleden al gehad. Samen met bijna 700 jongeren en medewerkers hadden we onze laatste tienerdienst, waarin Gerlof (mijn medejeugdwerker), Gerard (floormanager) en ik (Martin) werden uitgzwaaid. Het werd een bijzondere ochtend, waarin we glorieus uitgezegend werden. Zeer emotioneel. Toen ik tussen de zegenende tieners doorliep, leek het wel of ik door een korenveld liep en kon zien wat de oogst was van de afgelopen jaar. Ik stond er midden in!

Vanmorgen had Karin haar laatste kinderkerk. Een hele mooie ochtend waarin de leukste liederen en beste raps nog een keer lansgkwamen. En midden daarin een praatje van Karin over de kern van het evangelie in 4 symbolen. Alle kinderen kregen de 4 symbolen gedrukt op een cool zweetbandje. Ook zij werd gezegend door honderden kinderen en medewerkers. Dat raakt je hart!

In november 2008 hadden we bij Orlando aangegeven dat we ontslag zouden nemen, zodat we konden beginnen aan een nieuw avontuur. In dat gesprek zeiden we al ‘dat we met een fesst afscheid zouden nemen’. Vandaag was het zover. Een feest om te vieren wat God in de afgelopen 5 jaar gedaan heeft.

De getuigenissen, bedankjes en kado’s zijn hartverwarmend. De optredens van lieve kleine dansmeisjes, de Joy Kids en een stel dansende tieners waren spetterend. De toespraakjes door Orlando, de hoofden, de basisteams en natuurlijk Herman en Jolanda van Vliet hebben ons hart geraakt en onze lachspieren getest. Het was een groots en gezellig feest met een suikerspinmachine, een ijskraam en heerlijke hapjes. Een feest voor alle leeftijden, prachtig georganiseerd door de Bethel.

Nu staan we aan de vooravond van de echte start van Royal Mission. Het is al begonnen en toch weten we dat de echte start komt begin september. Dan leven we helemaal van en voor dit nieuwe werk en van de vrienden en partners die ons gaan ondersteunen. Het is mooi om te zien dat nu er al mensen achter ons gaan staan in gebed, zorg en financieen.

Wat een heerlijke dag. Bedankt allemaal voor de mooie jaren, de bijzondere momenten en de geweldige samenwerking. En bovenal alle dank aan de Koning!

Over Martin Koornstra

Getrouwd met Karin, 2 mooie dochters, passie voor Jezus, spreker, schrijver, trainer en een beetje gek!

3 reacties

 1. Martin en Karin,
  Bedankt met jullie te hebben mogen samenwerken binnen de Bethel. Bedankt de het de komende jaren door kan gaan binnen Royal Mission. In een iets andere relatie tot elkaar, maar met de dezelfde passie.
  Ik vond het net als julie vanmiddag zeer bijzonder en heb zitten huilen bij alle bemoediende woorden in het gastenboek, het basisteamboek.

  Tot morgen:-)
  Gerlof

 2. ‘Het is wel over, maar nog niet voorbij ‘

  Nieuw hoofdstuk, nieuwe pagina. Nieuwe personages, zelfde onderwerp. Zelfde Regisseur, nieuw licht.

 3. Lieve Martin en Karin,

  Leef Koninklijk … uitgangspunt voor jullie Royal Mission.
  Een voorrecht jullie te kennen en samen op de werkvloer in de Bethel de Koninklijke Weg te gaan! Dat hebben jullie gedaan en zullen jullie blijven doen. Zeker weten!
  WIJ missen jullie NU al. Mooie momenten van hart tot hart, met een lach en een traan, maar ALTIJD met onze kroon op!
  We houden jullie in de gaten en leven mee! Een dikke omhelzing, enne meiden … jullie gaan mooie avonturen beleven met zo’n papa en mama. Gerard en Fransje Krielaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven