Jezus gelooft in jou, geloof je dat?

De afgelopen maanden heb ik een aantal keer gesproken over ‘Jezus gelooft in jou’. Een indringende preek over ons gevecht met afwijzing, teleurstelling en falen. 

God nodigt de hele mensheid uit om geloof in Zijn Zoon uit te spreken: ‘Ik geloof in Jezus!’ Maar voor we dat deden of doen, roept de hemel ons al toe en spreekt God vertrouwen in ons uit. Het is belangrijk die woorden en de diepte van Gods geloof in ons steeds opnieuw te beseffen en te ervaren. In Johannes 21:3 zegt Petrus ‘Ik ga vissen.’ Dat doet hij niet omdat hij zijn hobby weer even oppakt, maar omdat hij zichzelf veroordeelt vanwege zijn verraad van Jezus. Petrus gaat terug naar zijn vroegere leven. Petrus heeft 3 jaar met Jezus meegelopen. Alles gehoord, elk wonder gezien. Zelfs de opgestane Jezus minimaal 2x ontmoet. En toch gaat hij terug de boot in… hij worstelt met zelfverwijt.

Roeping op zijn leven wordt groter

Jezus komt langs en herinnert Petrus aan zijn roeping door opnieuw een wonderbare visvangst te organiseren. Net als 3 jaar daarvoor. Petrus kan het niet houden en duikt zo goed als naakt het water in. ‘Zodra Simon Petrus dat hoorde, schortte hij zijn bovenkleed op – meer had hij niet aan – en sprong in het water’ (Johannes 21:7). Bij ene kampvuurtje vraagt Jezus aan Petrus of hij van Hem houdt. En bij elke ‘ja’ wordt de roeping op zijn leven groter. Van ‘Weid mijn lammeren’ naar ‘weid mijn schapen.’ Van kinderwerker tot de eerste kerkleider een paar weken later. 

Wanneer wij onszelf allerlei zaken verwijten of denken dat we niet voldoen, komt Jezus langs. Hij veroordeelt niet, maar herinnert je aan je roeping, bevestigt je bestemming en vraagt alleen of je van Hem houdt. Houd je van Hem? Laat je antwoord dan net als Petrus zijn: ‘U weet alles. Ook dat ik van U houd!’ 

Hier is de link naar de preek

Over Martin Koornstra

Getrouwd met Karin, 2 mooie dochters, passie voor Jezus, spreker, schrijver, trainer en een beetje gek!

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Kinderwerkopleiding

  Kinderwerkopleiding

  Elk kind en elke kerk verdient goed kinderwerk!

  Lees verder

 • Jeugdwerkopleiding

  Jeugdwerkopleiding

  Training, verhalen, opdrachten, gesprek én fun!

  Lees verder

 • Fulltime school

  Fulltime school

  Een jaar waarin jongeren getraind en gevormd worden

  Lees verder

 • Parttime school

  Parttime school

  Eénjarige training en vorming voor volwassenen

  Lees verder

 • Spreekbeurten

  Spreekbeurten

  Onze passie om mensen te onderwijzen en inspireren

  Lees verder

 • Trainingsdagen

  Inspiratiedagen (avonden)

  Onze maandelijkse GRATIS inspiratiedagen/avonden in het land

  Lees verder

 • Events

  Events

  Kinder- en tienerkampen op De Betteld in Zelhem

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Producten die je helpen om te groeien in geloof

  Lees verder

Naar boven