Royal Meetings

In de afgelopen maand oktober zijn we gestart met Royal Meetings voor christenen uit Noord Friesland. We willen christenen helpen de relatie met Jezus te verdiepen, meer te leven in de kracht van de Heilige Geest en God beter leren kennen. Ons doel is om volgelingen van Jezus te maken tot gepassioneerde discipelen.
De meetings vinden maandelijks plaats in Zwaagwesteinde (in het fries: De Westereen).

Toen God me 10 jaar geleden riep voor Noord Friesland had ik geen beeld van wat de toekomst zou gaan brengen. Door de jaren heen groeide de hoop en verwachting dat God iets moois zou gaan doen waardoor veel mensen in Noord Friesland aangeraakt en bekrachtigd zouden worden door onze hemelse Vader. Ik kan inmiddels heel veel voorbeelden noemen binnen kerken en organisaties waar God iets bijzonders bezig is te doen. Samen zouden we wel eens getuigen kunnen gaan worden van een geweldige beweging van Gods kracht.

De droom voor Noord Friesland is door de jaren heen concreter geworden. Er ontstond een verlangen om te groeien naar 30 kerken die we vanuit Royal Mission zouden ondersteunen in jeugdwerk en kerkvernieuwing . Deze hoop werd krachtiger, en God bracht kerken op ons pad. Het is nu 2 jaar geleden dat ik de ontdekking deed dat deze droom niet meer in de verte aan de horizon lag, maar dat we de eerste stappen binnen de kaders van die droom aan het zetten waren. Het leek erop dat we werkelijk in de richting werden geleid die God vooraf had laten zien. Inmiddels werken we met een mooi team van 9 professionele jeugdwerkers in 10 verschillende kerken. Het merendeel daarvan zijn prachtige traditionele gemeenten. Daarnaast zijn we in gesprek met 6 andere kerken die overwegen een beroep op ons te doen.
https://www.royalmission.nl/activiteiten/detachering-jeugdwerkers/

In alle kerken werken we onder andere met kleine gespreksgroepen. We willen met jongeren en volwassenen persoonlijk over hun geloof in gesprek zijn. Daar is behoefte aan! Ze willen in gesprek over wat waarheid is en wat zij mogen geloven. Ze willen opnieuw leren wat het is om een leven als discipel van Jezus te leiden.

Jongeren en volwassenen hebben naast de behoefte aan persoonlijk gesprekken ook behoefte aan grotere inspirerende samenkomsten waarin Jezus centraal staat en Gods kracht ervaren kan worden. Als ideale plek hiervoor zou de plaatselijke zondagse dienst is de aangewezen gelegenheid zijn . Dit lijkt echter bijna overal een (te) grote uitdaging. Ook bij de kerken waar we als Royal Mission aan de slag zijn zien we dit. In het bijzonder bij de traditionele kerken. De goede, oude, inspirerende vormen zijn voor volwassenen en ouderen erg geschikt en vertrouwd. Zij worden hierin opgebouwd en bemoedigd. De nieuw generatie (ca. 40 jaar en jonger) voelen zich echter niet aangesproken. Dit maakt dat deze groep grotendeels niet meer in de kerk komt of elders op zoek gaat.

Met de Maandelijkse Royal Meetings willen we deze groep bereiken en hen inspireren. We willen hen laten ervaren wat de liefde van de Vader en de kracht van Heilige Geest in ons leven kan betekenen. Daarbij hopen we dat ze in hun eigen gemeenten blijven en willen meebouwen. Het waakvlammetje wat binnen christen brand willen we weer van nieuwe brandstof en zuurstof voorzien! Zodat oude bronnen open gaan en nieuwe inzichten mogen worden ontvangen.

Nieuwsgierig?
Welkom op zaterdag 18 november in Zwaagwesteinde
19:30 uur Mûnewei 17

Over Gerlof Wiersma

Man van Margreet - Vader van drie kanjers - Jeugdwerker, spreker en gepassioneerd voor de PKN

2 reacties

 1. Knap arrogant om zo te praten. Jezus kwam om te dienen, hij was niet hoogmoedig, hij legde zijn leven af tot in de dood. Hij ging om met … prostituees en oplichters, mensen die afgewezen zijn. Niet met kerkvolk. Hij had visie voor de wereld en was niet bezig met de kerk. Hij zocht zondaren, hij zocht zieken… en de heilige geest stort de liefde van god uit in je hart volgens de bijbel, dat kan een mens niet doen. Kerkmensen die behoefte hebben aan…. consumeren…. ga je bijbel lezen en ga bidden en contact zoeken met god, je hebt geen grote samenkomsten nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Kinderwerkopleiding

  Kinderwerkopleiding

  Elk kind en elke kerk verdient goed kinderwerk!

  Lees verder

 • Jeugdwerkopleiding

  Jeugdwerkopleiding

  Training, verhalen, opdrachten, gesprek én fun!

  Lees verder

 • Fulltime school

  Fulltime school

  Een jaar waarin jongeren getraind en gevormd worden

  Lees verder

 • Parttime school

  Parttime school

  Eénjarige training en vorming voor volwassenen

  Lees verder

 • Spreekbeurten

  Spreekbeurten

  Onze passie om mensen te onderwijzen en inspireren

  Lees verder

 • Trainingsdagen

  Inspiratiedagen (avonden)

  Onze maandelijkse GRATIS inspiratiedagen/avonden in het land

  Lees verder

 • Events

  Events

  Kinder- en tienerkampen op De Betteld in Zelhem

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Producten die je helpen om te groeien in geloof

  Lees verder

Naar boven